Fotbal intern

Oficialii FCSB explică de ce au blocat 3 jucători de la Academica Clinceni pentru meciul direct: “Au resurse să se descurce şi fără ei!”

29.09.2019 | 16:35
Oficialii FCSB explica de ce au blocat 3 jucatori de la Academica Clinceni pentru meciul direct Au resurse sa se descurce si fara ei

Ilie Poenaru, antrenorul formaţiei Academica Clinceni, a dezvăluit că FCSB a blocat 3 jucători pentru a nu putea juca în meciul din etapa a 11-a, duminică, 29 septembrie, ora 17.00. Deşi nu este pusă o clauză în contractele acestora, FCSB şi nou-promovata au ajuns la un acord ca jucătorii cedaţi sub formă de împrumut de vicecampioana României să nu joace în meciurile directe.


UPDATE, 29 septembrie, ora 16.30. Narcis Răducan, directorul sportiv al celor de la FCSB, a explicat înainte de meci de ce Robert Ion, Cristian Dumitru şi Adrian Şut, cei trei jucători care sunt împrumutaţi de FCSB la Clinceni, nu au drept de joc în partida directă. “E vorba şi de viitorul lor. Sunt jucători tineri…Oricum, cei de la Clinceni au resurse să se descurce şi fără ei. Dacă jucau, poate se interpreta”, a spus Răducan, înainte de meci, la TV Digisport.


FCSB a blocat 3 jucători de la Academica Clinceni pentru meciul din etapa 11

“Pot apărea discuţii, dar faptul că blocând acei 3 jucători care nu au voie să joace la meciul cu FCSB, acei trei copii, că nu sunt nişte jucători cu experienţă, nu au ajuns să facă diferenţa, asta denotă că nu avem nicio colaborare, nu suntem niciun satelit, nu suntem absolut nimic. Sunt răutăţi sau se vorbeşte pe baza la ceea ce a fost anul trecut, colaborarea pe care am avut-o anul trecut pentru că într-adevăr a fost o colaborare. Acum doar avem doi jucători împrumutaţi, cum de altfel împrumută şi Viitorul, şi CFR-ul pe la toate echipele. Doi jucători pe care noi îi plătim şi nimic mai mult”, a declarat Ilie Poenaru pentru t elekomsport.ro.

“Poate par nebun în momentul ăsta, dar cum spuneam la Liga a 2-a, tot timpul pe spuneam jucătorilor după turul campionatului că suntem în stare de mult mai mult, şi că ar trebui să creadă că putem să promovăm chiar dacă era Petrolul, Clujul. Le-am spus şi acum că dacă ei fac ce trebuie, se prezintă aşa cum trebuie la antrenamente şi la meciuri şi pun în practică ceea ce lucrăm la antrenamente, eu, în dorinţa şi nebunia mea, le-am spus că putem fi în stare, având şi o linişte financiară, noi suntem în stare de a prinde şi play off-ul” , mai spune Ilie Poenaru, aflat la prima experienţă în Casa Pariurilor Liga 1.

Cristian Dumitru într-un meci amical jucat de FCSB cu CS Colţea. Sursă foto: sportpictures.eu
Cristian Dumitru într-un meci amical jucat de FCSB cu CS Colţea. Sursă foto: sportpictures.eu

Robert Ion şi Cristian Dumitru au jucat pentru FCSB în Europa League

Robert Ion, Cristian Dumitru şi Adrian Şut sunt cei trei jucători cedaţi de FCSB la Academica Clinceni sub formă de împrumut pentru sezonul 2019 – 2020. Primii doi au făcut parte din lotul vicecampioanei României pentru meciurile din preliminariile Europa League cu Milsami Orhei. Mai mult, Cristian Dumitru a făcut parte din cei 18 jucători păstraţi în lot de antrenorul FCSB-ului pentru partidele cu Hermannstadt şi Sepsi OSK.

Adrian Şut, mijlocaşul central cotat de site-urile de specialitate la 300.000 de euro, a jucat în 8 meciuri pentru Academica Clinceni în sezonul 2019 – 2020 şi a dat un gol. Acesta a fost transferat de Gigi Becali în perioada de mercato din vară. Pe parcursul carierei a mai jucat pentru Târgu Mureş II, Unirea Jucu şi Pandurii Târgu Jiu.