Fotbal intern

FCSB – CFR Cluj, derby-ul fără gloanțe și cu 4 ocazii mari după minutul 90! Cronica remizei albe de pe Arenă

22.09.2019 | 22:42
FCSB  CFR Cluj derbyul fara gloante si cu 4 ocazii mari dupa minutul 90 Cronica remizei albe de pe Arena

Partida-vedetă a rundei cu numărul 10, FCSB – CFR Cluj, echipele care s-au bătut în ultimele două sezoane pentru titlu, cu același învingător de fiecare dată, a fost una intensă, dar puțin spectaculoasă. Cel puțin în prima parte. S-a aprins pe final, cu ocazii mari de ambele părți în minutele de prelungire, dar s-a terminat 0-0. Așa cum ne-a obișnuit. După această remiză se păstrează diferența de 10 puncte dintre cele două echipe, echipa campioană trecând cu bine peste o deplasare dificilă după victoria cu Lazio, iar FCSB încheind cu 7 puncte tripla de foc cu Viitorul, Craiova și CFR.

Dan Petrescu nu s-a ținut de cuvânt la FCSB – CFR: nici nu a venit la meci, nici nu a schimbat toată echipa

Campioana CFR Cluj a început derby-ul de pe Arena Națională de la înălțimea celor 10 puncte în plus față de adversara tradițională, iar acest lucru s-a văzut imediat. Conduși după mult timp din teren de către Culio, echipa lui Dan Petrescu a degajat liniște și siguranță, oferită, o dată în plus, și de victoria europeană de acum trei zile în fața italienilor de la Lazio.

„Bursucul” nu s-a ținut de cuvânt:)) Spunea că va schimba toată echipa pentru meciul de la București, dar a menținut 5 titulari din partida cu Lazio. Doi oricum schimba, pentru că era vorba despre jucătorii U-21. Dar faptul că a mers pe mâna a jumătate dintre titularii care i-au adus cele trei puncte cu macaronarii arată că a pus mare preț pe acest derby. Asta chiar dacă am crede altceva dacă ne gândim că nu a catadicsit să vină pe Arenă. L-a lăsat pe Minteuan singur, iar el a văzut meciul de la hotel, de unde se va întoarce direct la Cluj, driblând, alături de alți 10 titulari, și Cupa de la Botoșani.

fcsb - cfr cluj
Bilel Omrani si Ionut Pantiru in meciul de fotbal dintre FCSB si CFR Cluj, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 22 septembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Haosul din jurul minutului 40. Pinti, pa! „Pufi”, cu emoții! CFR-ul se urcă pe meci!

Echipele se tatonează prea mult, parcă nimeni nu are curaj să deschidă cutia cu cadouri. Gazdele sunt mai crispate, Omrani e supărat pe Hațegan că-l lasă pe Cristea să joace cam dur, Oaidă încearcă puțin cu degetul careul clujean. E greu să numeri ocazii, se joacă scrâșnit în zona de mijloc, mai scapă o lovitură liberă și un corner de o parte și de alta. Gazdele mizează prea mult pe viteza lui Adi Popa, clujenii așteaptă să declanșeze ceva pe traseul câștigător al lui Omrani.

Apare un mic haos în jurul minutului 40, când Pintilii ridică mâna și se cere afară, apoi la câteva secunde Bălgrădean se așează cuminte pe gazon, undeva la 20 de metri, și cere și el intervenția echipei medicale. Deși nu sună bine pe Arenă, având în vedere antecedentele din acest sezon, staff-ul roș-albaștrilor intră în fibrilații. „Pufi” e însă bine, Pinti zâmbește de pe bancă deja. CFR-ul simte nesiguranța apărută la adversar și termină sus prima repriză, cu o lovitură a lui Deac scoasă de lângă bară de Bălgrădean.

Forță brută „la kilogram” pentru FCSB: Gnohere lângă Tsomou

După ce Tănase a intrat în locul lui Pintilii, deși la prânz era titular, dar a refuzat să joace de dreapta, la pauză a venit și a doua modificare. „Bizonul” Gnohere și-a făcut apariția după ce a lăsat la sală câteva kilograme, dar în teren a rămas și Tsomou. A ieșit Adi Popa, astfel că s-a renunțat la „ăia mici” pentru „ăia mari”. Forță brută de categoria A pentru echipa lui Becali.

CFR-ul pare totuși și mai solidă decât în prima parte. Stă mai sus, Culio începe să-și regăsească reperele pierdute după pauza lungă, intră și Bordeianu pentru a betona zidul. Părea curioasă intrarea lui Pașcanu ca fundaș stânga, ca și cum și lui Petrescu îi place să se joace cu telecomanda, dar era vorba de jucătorul U-21. Itu era schimbat, iar Costache se accidentase. Coman trimite un șiret „peste” în minutul 65, peste două minute Deac forțează colțul scurt al lui Bălgrădean, dar îl găsește pe acesta acasă.

Patru situații mari de gol după minutul 90, câte nu am avut în tot meciul. Și bară la ultima fază!

Deși se aștepta intrarea pe final a lui Moruțan, ultimul glonte este Ionuț Vână. Nu se mișcă nimic pe frontul vicecampionilor, spre deziluzia celor 15.877 de spectatori (cifră oficială) și tot CFR-ul este mai periculoasă. Ba chiar se forțează marea lovitură cu intrarea lui Rondon, recuperat de ultimă oră. Iar aceasta chiar putea veni cu 14 secunde înainte de terminarea timpului regulamentar, când Culio s-a trezit singur cu mingea în 6 metri, dar a ratat preluarea.

fcsb - cfr cluj
Ovidiu Hoban,Florinel Coman si Andrei Peteleu in meciul de fotbal dintre FCSB si CFR Cluj, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 22 septembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Și nu fost tot. Pentru că Vinicius ratează în minutul 91, iar la faza următoare îl imită și Florinel Coman. Bonusul este bara lui Cristea din minutul 93! Patru faze clare în ultimele secvențe ale unei partide care consființește clasica remiză dintre cele două echipe în ultimii ani. Dan Petrescu nu a mai bătut FCSB de la singurul meci când a antrenat ASA Tg. Mureș, iar FCSB a bătut Clujul în mai, când meciul nu a mai contat, ardelenii venind la București campioni matematic.