Sport

FCSB – CFR a bătut Kanal D. Cifre spectaculoase de audiență la derby-ul campionatului

Derby-ul FCSB - CFR a ținut sute de mii de microbiști români în fața micilor ecrane. Unul dintre posturile TV care au difuzat partida a fost surpriza serii de duminică, 23 ianuarie
24.01.2022 | 15:47
FCSB  CFR a batut Kanal D Cifre spectaculoase de audienta la derbyul campionatului
Duelul principalelor favorite la titlu a înregistrat cifre de audiență spectaculoase. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Chiar dacă pe stadion nu s-a bucurat de o asistență numeroasă, date fiind și restricțiile impuse în Capitală din cauza numărului mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, derby-ul FCSB – CFR (3-3) a compensat pe TV. Stau mărturie audiențele uriașe înregistrate duminică seara, în intervalul orar 20:00-23:00.

FCSB – CFR a înregistrat cifre spectaculoase pe micile ecrane

Potrivit datelor furnizate de paginademedia.ro, Digi Sport – unul dintre posturile care au transmis în direct duelul principalelor contracandidate la titlu în Casa Pariurilor Liga 1 s-a clasat pe poziția a treia în clasamentul destinat telespectatorilor din mediul urban, inclusiv la segmentul de calcul urban, dar cu vârste cuprinse între 21 și 54 de ani, un indicator foarte important pentru piața de publicitate. (342.000, respectiv 168.000 de persoane).

ADVERTISEMENT

Practic, vorbim despre o performanță demnă de remarcat, în condițiile în care, pe podiumul format de regulă din cei trei ”granzi”, ProTV, Antena 1 și Kanal D rareori se întâmplă să se strecoare un post de nișă.

Cum era de așteptat, Survivor și-a tăiat partea leului și a dominat pe toate cele trei zone de calcul. Astfel, liderul detașat al prime-time-ului de duminică a fost Pro TV, grație reality-show-ului, la care participă nume cunoscute iubitorilor sportului precum luptătorul Cătălin Zmărăndescu, fostul fotbalist Robert Niță sau fosta vedetă TV Roxana Ciuhulescu.

ADVERTISEMENT

Iată situația de ansamblu de duminică, pe intervalul în care a fost difuzat show-ul Survivor România 2022, prezentată de paginademedia.ro:

Naţional. Pro TV a dominat la nivel naţional cu o nouă ediţie Survivor. Postul TV s-a apropiat de două milioane de telespectatori, la nivelul întregii ţări, la o distanţă de aproape un milion de persoane de locul al doilea, ocupat de Antena 1.

ADVERTISEMENT

Kanal D a fost a treia televiziune pe intervalul Survivor (20.00 – 23.00), cu o medie de 740.000 de persoane.

Poziţie bună pentru televiziunea Digi Sport 1. Postul RCS a fost pe patru în audienţe, cu o medie de aproape 600.000 de telespectatori. Televiziunea a avut pe interval, meciul FCSB – CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Urban. Oraşele au ţinut tot cu Survivor. Emisiunea prezentată de Daniel Pavel s-a apropiat de un milion de telespectatori, în mediul urban, în cele trei ore de emisiune.

Audienţele au fost mai mult decât duble faţă de locul al doilea, ocupat de Antena 1, care era urmărită de 480.000 de persoane.

Meciul FCSB – CFR Cluj a propulsat bine audienţele Digi Sport 1. Postul ocupând poziţia a treia în audienţe, peste Kanal D.

Comercial Urban 21-54. Survivorul Pro TV a avut o medie de 460.000 de telespectatori pe publicul urban cu vârste între 21-54 de ani. Cifrele au fost duble faţă de locul secund, ocupat de Antena 1, care avea o medie de 256.000 de persoane.

Şi aici, Digi Sport 1 a prins poziţia a treia, cu o medie de 170.000 de privitori.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,80 este cota pentru „Ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT