Sport

FCSB e Steaua?! Asistență uriașă la meciurile din acest sezon. CSA Steaua, surclasată! Sumă record din bilete

FCSB a strâns un număr impresionant de fani în 19 partide disputate pe teren propriu. CSA Steaua București, asistență extrem de redusă. Cum arată cifrele
02.05.2024 | 13:38
FCSB e Steaua Asistenta uriasa la meciurile din acest sezon CSA Steaua surclasata Suma record din bilete
FCSB a avut de 19 ori mai mulți spectatori față de CSA Steaua București. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a stabilit recordul de spectatori în acest sezon la derby-ul cu Rapid, însă noua campioană a României a avut parte de o asistență numeroasă la toate cele 19 partide din acest sezon. FANATIK prezintă cifrele totale și o comparație cu CSA Steaua București, precum și suma care a intrat în contul lui Gigi Becali.

FCSB, cifre importante în acest sezon. Câți fani au fost la cele 19 meciuri de pe teren propriu

FCSB a stabilit recordul de asistență la derby-ul cu Rapid din play-off, când pe Arena Națională au fost prezenți 45.143 de spectatori. Însă cel mai probabil, acesta va cădea la meciul cu CFR Cluj când jucătorii lui Elias Charalambous vor primi trofeul, medaliile și tricourile de campioni.

ADVERTISEMENT

Noua campioană a României are conform Ligii Profesioniste de Fotbal o medie de spectatori de 18.105 fani și e pe primul loc și în acest clasament, la mare distanță de Rapid (12.933), respectiv Universitatea Craiova (11.425).

Dacă adunăm aceste cifre rezultă că FCSB a avut la cele 19 meciuri din acest sezon 342.482 de spectatori, dovadă că pentru mulți suporteri această echipă este considerată continuatoarea Stelei sau cel puțin are susținere multă mai mare decât rivala CSA Steaua București din Liga 2. Despre acest subiect a scris și gsp.ro.

ADVERTISEMENT

FCSB, de 19 ori mai mulți suporteri decât rivalii de la CSA Steaua București

Prin comparație cu rivala CSA Steaua București, FCSB a avut de nu mai puțin de 19 ori mai mulți fani pe stadion decât „militarii”. Echipa din Ghencea a strâns doar 18.025 de fani la toate partidele din acest sezon conform sursei citate.

Cu toate acestea, „roș-albaștrii” nu stau rău la nivelul Ligii 2 și sunt pe locul cinci în clasament ca medie de spectatori, cu 1.588 de fani. Cei mai mulți fani s-au strâns pe Ghencea la meciul din Cupa României cu Rapid când au fost 13.000 de fani. În campionat, „militarii” au strâns cei mai mulți fani la partida cu Alexandria: 2.432 de fani.

ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara conduce în această ierarhie cu o medie de 3.180 de fani, urmată de Chindia Târgoviște (2.554 spectatori) și Ceahlăul Piatra Neamț (2.422 spectatori).

FCSB va mări acest avantaj după ultimul meci din campionat cu CFR Cluj. La sărbătoarea de titlu sunt așteptați peste 50.000 de fani. În doar 24 de ore de la punerea în vânzare a biletelor, campioana a vândut peste 25.000 de bilete.

ADVERTISEMENT

Câți bani a încasat Gigi Becali din bilete în acest sezon

Doar la ultimul meci cu CFR Cluj patronul FCSB va încasa aproape jumătate de milion de euro din bilete. În total, la o medie de spectatori de 18.105 și un preț mediu al tichetelor de aproximativ 40 de lei, ajungem la o sumă importantă care a intrat în buzunarul lui Gigi Becali.

Mai exact 721.000 de lei, adică aproximativ 150.000 de euro. În 19 meciuri, Gigi Becali a încasat doar din bilete 2.850.000 de euro. Dacă luăm în calcul și meciul cu CFR Cluj, patronul FCSB va depăși 3 milioane de euro încasări din bilete. La această sumă se adaugă și banii din bilete la meciurile din cupele europene.

Din informațiile FANATIK, în 2023 FCSB a avut încasări din bilete de aproximativ 2 milioane de euro. La această sumă s-au adăugat alte 2,5 milioane din drepturile TV și alte 2,5 milioane de euro de la sponsori. În total, 7 milioane de euro. Cu siguranță însă în 2024 încasările vor fi mult mai mari.

  • 342.482 spectatori a adunat FCSB la cele 19 meciuri din acest sezon
  • 3.000.000 de euro va încasa Gigi Becali doar din bilete în 20 de partide din SuperLiga
  • 45.143 de suporteri e recordul de asistență înregistrat la FCSB – Rapid
  • 18.105 fani e media de spectatori la FCSB
  • 18.025 fani au fost la meciurile celor de la CSA Steaua București în acest sezon 
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 2,00 este cota pentru „total goluri: sub 2,5” la meciul Universitatea Craiova - FCSB
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților