Fotbal intern

FCSB l-a uitat pe Denis Alibec. “E în formă! A marcat multe goluri!”

28.07.2018 | 15:00
FCSB la uitat pe Denis Alibec E in forma A marcat multe goluri

Denis Alibec a semnat cu Astra Giurgiu vineri după-amiază, iar atacantul în vârstă de 27 de ani a fost uitat de FCSB cu rapiditate. Lucian Filip are foarte mare încredere că Harlem Gnohere va avea o evoluţie foarte bună în derby-ul cu FC Dinamo Bucureşti, meci care va avea loc duminică, 29 iulie, de la ora 21.00.

Harlem Gnohere nu s-a antrenat 100% cu ceilalţi coechipieri în stagiile de pregătire din Braşov şi Olanda, toate acestea după ce a fost operat pentru o problemă în zona inghinală. Nicolae Dică a anunţat că atacantul francez nu este 100% pregătit din punct de vedere fizic, dar Lucian Filip are numai cuvinte de laudă la adresa lui.

Denis Alibec a fost uitat de FCSB

”O certitudine este că îl avem pe Gnohere, care şi-a revenit şi până la urmă este golgheterul campionatului şi e normal să i se ofere credit în continuare, pentru că a demonstrat sezonul trecut. L-am văzut în formă, a marcat multe goluri la antrenament, sper să o facă şi la meci”a declarat Lucian Filip într-o conferinţă de presă susţinută înainte de FCSB – Dinamo.

Harlem Gnohere înscrie un gol din penalty în meciul Astra Giurgiu - FCSB
Harlem Gnohere înscrie din lovitură de unsprezece metri în meciul Astra Giurgiu – FCSB

Cine este Harlem Gnohere

Cotat de site-urile de specialitate la 2.000.000 de euro, Harlem Gnohere a ajuns la FCSB în ianuarie 2017 şi a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2020. În vârstă de 30 de ani a fost cumpărat de Gigi Becali de la FC Dinamo Bucureşti cu 250.000 de euro. Acesta a jucat în 60 de partide pentru vicecampioana României, a înscris 26 de goluri şi a oferit 2 pase decisive.

Pe parcursul carierei, Harlem Gnohere a mai evoluat la RSC Charleroi, FC Dinamo Bucureşti, FC Bulle, FC Bulle. FC UGS Geneve, RAEC Mons, FC La Tour/Le Paquier, KVC Westerlo, Royal Excel Mouscron, Royal Excelsior Virton. Pentru FC Dinamo Bucureşti, rivala FCSB-ului din Liga 1 Betano, Harlem Gnohere a evoluat în 59 de meciuri, a înscris 24 de goluri şi a oferit 8 pase decisive.

Cine este Denis Alibec

În vârstă de 27 de ani, Denis Alibec este cotat de site-urile de specialitate la 1.000.000 de euro. A ajuns la FCSB în ianuarie 2017, iar Gigi Becali a plătit în schimbul transferului său de la Astra Giurgiu pentru 2.400.000 de euro. În această vară a revenit la fosta campioană a României, iar Ioan Niculae a scos din buzunar 1.400.000 de euro.

Pentru FCSB, Denis Alibec a jucat în 42 de meciuri, a înscris 12 goluri şi a oferit 10 pase decisive. A mai jucat la Astra Giurgiu, Inter Milano, FC Viitorul Constanţa, Farul Constanţa, KV Mechelen şi Bologna FC 1909. A debutat la echipa naţională a României pe 11 octombrie 2015, unde are nouă prezenţe şi a înscris un gol.  Primul său meci sub tricolor a fost pe terenul lui Feroe, scor 0-3.