Fotbal intern

Steaua, locul 19 în lume la numărul de trofee! Ce nume grele a depăşit şi ce club a întrecut-o după un succes istoric

16.06.2019 | 16:02
Steaua locul 19 in lume la numarul de trofee Ce nume grele a depasit si ce club a intrecuto dupa un succes istoric
ADVERTISEMENT

Steaua ocupă locul 19 în lume la numărul de trofee câştigate de-a lungul timpului. Jurnaliştii de la givemesport.com au publicat ineditul clasament în care este peste nume grele ale fotbalului mondial, printre care se numără AC Milan, River Plate sau Fenerbahce.

Steaua, locul 19 în lume la numărul de trofee. Cine este liderul clasamentului

Steaua este pe locul 19 în lume la numărul de trofee, chiar dacă jurnaliştii britanici au socotit-o pe FCSB în clasament, cu un palmares de 58 de cupe. A depăşit cluburi precum Club Olimpia (Paraguay – 57), Boca Juniors (Argentina – 55), Deportivo Colo-Colo (Chile – 54), Zamalek (Egipt – 52), Grasshopper Zurich (Elveţia – 59), AC Milan (Italia – 48), ŢSKA Sofia (Bulgaria – 48), River Plate (Argentina – 48), Deportivo Saprissa (Costa Rica – 46), Fenerbahce (Turcia – 43) şi Independiente (Argentina – 43).

ADVERTISEMENT

Conform topului realizat de givemesport.com, Liverpool a câştigat 59 de trofee de-a lungul istoriei şi a trecut peste Steaua după succesul din finala Ligii Campionilor. La începutul luni iunie, “cormoranii” au învins-o pe Tottenham, scor 2-0, în finala UEFA Champions League şi au triumfat pentru a şasea oară în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa. Pe primul loc în clasament se află Al Ahly (Egipt – 118), africanii fiind urmaţi de Rangers (Scoţia – 115), Club Nacional (Uruguay – 113), Penarol (Uruguay – 108) şi Celtic (Scoţia – 105).

FCSB, locul 19 în lume la numărul de trofee
FCSB, locul 19 în lume la numărul de trofee

Ce trofee a câştigat Steaua de-a lungul istoriei

Steaua a câştigat 58 de trofee de-a lungul timpului, fiind singura echipă din România care a triumfat într-o competiţie europeană intercluburi. În sezonul 1985-86, echipa antrenată pe atunci de Emerich Jenei a obţinut Cupa Campionilor Europeni, pentru ca nouă luni mai târziu să triumfe şi în Supercupa României.

ADVERTISEMENT

În campionat, Steaua a câştigat de 26 de ori titlul de campioană a României. A doua competiţie ca importanţă, Cupa României, a fost cucerită de 22 de ori, echipa din Liga 4 deţinând recordul în ambele competiţii. Formaţia roş-albastră a mai câştigat de şase ori Supercupa României şi de două ori Cupa Ligii.

  • 34 de trofee a câştigat Dinamo