News

Fetiță de 12 ani din Bistrița, obligată să practice prostituția. Avea contact fizic cu 10 bărbați pe zi

26.06.2020 | 14:56
Fetita de 12 ani din Bistrita obligata sa practice prostitutia Avea contact fizic cu 10 barbati pe zi
FOTO GENERIC HEPTA
ADVERTISEMENT

O fetiță de doar 12 ani era obligată să aibă contact fizic cu 10 bărbați pe zi, după ce iubitul ei, Ionuț Moldovan, o ducea pe centură sub pretextul să facă bani pentru ei.

Acesta a funcționat după metoda ”lover boy” și a profitat de fetiță timp un an. În tot acest timp, tânărul de 21 de ani avea contact fizic cu Denisa și o punea să practice prostituția pe centură.

ADVERTISEMENT

Fata a fugit din Denisa a fugit din Centrul pentru Protecția Copilului Beclean și l-a cunoscut pe agresor pe străzi.

Fetiță de 12 ani, obligată se se prostitueze

Copila suferea și de o boală psihică. Ea a fost diagnosticată cu o ” suferință psihică ușoară, vulnerabilitate psihică”. Deși psihologul ar fi trebuit să știe care sunt motivele pentru care Denisa fugea din centru, declarația acestuia a fost destul de neclară, semn că terapia nu a ajutat-o prea mult pe fată.

ADVERTISEMENT

” Minora se afla sub tratament medical. Ea era adusă la centru de către poliție într-o stare deteriorată și se afla mereu într-o stare euforică, prezentând leziuni fizice, fără bani și haine, iar instituția îi punea la dispoziție cele necesare.”, este declaraţia din proces a psihologului centrului din Beclean.

Tânăra a ajuns în 2017 în grija statului, însă un an mai târziu a început să plece din centru și patrula pe străzile din Bistrița, unde l-a și cunoscut pe Ionuț Moldovan, care a făcut-o să se îndrăgostească de el, conform DIICOT.

ADVERTISEMENT

Fetița de 12 ani avea contact fizic cu bărbați necunoscuți pe centură între orele 18:00 și 22:00-23:00, timp în care el rămânea în zonă ”atât pentru a-i asigura persoanei vătămate protecția, cât și pentru a avea evidența numărului de clienți cu care minora întreținea relații sexuale contra cost”.

Fata încasa câte 50 de lei pentru fiecare client, iar la finalul zilei ajungea chiar și până la 10 clienți. Scenele se petreceau în mașinile celor care doreau relații cu adolescenta. Ionuț Moldovan pleca acasă cu 4-500 de lei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul locuia cu părinții lui și nu avea un loc de muncă. A găsit-o pe Denisa și a exploatat-o timp de un an.

Indiferent de vreme, că ningea, ploua sau era prea cald, fata trebuia să iasă pe centură. Dacă refuza, Denisa era bătută și maltrată. Tânăra a practicat prostituția în perioada martie 2018 – februarie 2019.

Astfel, autoritățile au monitorizat un an activitatea traficantului, dar și pe cea a fetiței de 12 ani care făcea sex pe centura orașului cu câte 10 bărbaţi pe zi. Abia după un an în care fata a fost obligată să facă prostituția a intervenit DIICOT.

Ionuţ Moldovan a fost reţinut pe data de 14 februarie 2019, însă a fost trimis în judecată pentru trafic de minori și act sexual cu minori patru luni mai târziu. Din păcate, niciunul dintre cei care au avut contact fizic cu fata nu a fost trimis în judecată

Pe 27 martie 2020, judecătoarea Liliana Joldeş l-a condamnat pe Ionuț Moldovan la 6 ani și 8 luni de închisoare. Acesta a atacat decizia, susținând că este nevinovat, dosarul a ajuns la Cluj, însă judecătorii au menținut pedeapsa.

Din păcate, fetița continuă să fugă din Centrul pentru Protecția Copilului Beclean. Denisa a rămas o fugară, indiferent de situația în care se află agresorul ei, iar experiențele trăite au marcat-o cu siguranță pe viață.

Fetița figurează și acum pe listele cu copii dispăruți și căutați de autorități. Acum, Denisa are 14 ani și este o tânără fără viitor, așa cum sunt mulți copii din România, scrie Libertatea.ro

ADVERTISEMENT
Tags: