News

O fetiță, surprinsă pe acoperișul unei grădinițe din Cluj, făcând piruete. Cum și-au justificat neglijența cadrele didactice

O fetiță a fost surprinsă în timp ce făcea piruete pe acoperișul grădiniței unde învață. Imaginile au stârnit revoltă în spațiul public și mulți se întreabă cum a ajuns copila acolo.
11.02.2022 | 14:04
O fetita surprinsa pe acoperisul unei gradinite din Cluj facand piruete Cum siau justificat neglijenta cadrele didactice
O fetiță, surprinsă dansând pe acoperișul Grădiniței Florești, din județul Cluj. Sursa foto: Facebook Grădinița cu Program Prelungit Florești
ADVERTISEMENT

Întreaga scenă a avut loc la Grădinița Florești, din județul Cluj, situată în curtea unei primării. Într-o filmare se vede cum fetița se afla pe marginea copertinei unității de învățământ, încercând să facă piruete.

Imaginile au fost surprinse de floresti24.ro, care precizează că întreg episodul s-a petrecut, mai exact, pe bordura copertinei de lângă scările, din spatele clădirii.

ADVERTISEMENT

Fetița s-ar fi cerut la baie

Se pare că fetița ar fi mers la baie, deoarece aceeași sursă notează că după ce execută câteva piruete, ea intră pe unde a iesit, adică pe geamul unei băi.

Antena 3 transmite, de asemenea, că minora este în grupa mare și ar fi cerut unui cadru didactic să meargă la toaletă, plecând nesupravegheată.

ADVERTISEMENT

Ce spune directorul grădiniței

Directorul unității de învățământ a spus că nu știa despre incident și că va declanșa o anchetă internă pentru a se vedea cum s-a ajuns într-o asemenea situație.

Cazul de față amintește de unul similar, petrecut în 2021. O minoră în vârstă de 6 ani, de la Școala Gimnazială, ”Elena Doamna” Tecuci,  județul Galați, s-a aruncat de la etajul 1 al clădirii.

ADVERTISEMENT

Eleva ar fi fost încuiată în clasă, într-o clipă de neatenție, de către învățătoare, care s-a dus să-i ducă pe ceilalți elevi, la poarta școlii, pentru a fi preluați de către părinți.

Văzând că nu are pe unde să iasă, fetița a decis să sară de la etajul 1. Din fericire, un dascăl a prins-o la timp, în cădere, încât cea mică să nu se aleagă cu răni grave sau chiar deces.

ADVERTISEMENT

Copila s-a ales, însă, cu o mică leziune la genunchi, neavând nevoie de internare. Totodată, părinții au declarat că-și vor duce fiica la psiholog.

Și în acest caz s-a demarat atunci o anchetă internă. Părinții nu au depus plângere, înțelegând eroarea învățătoarei.

”Doamna a scos toţi copiii pe hol, la 12 fără un sfert, când a plecat acasă, i-a încolonat, un copil i-a atras atenţia doamnei şi doamna s-a apropiat către copilul respectiv să-l ajute. În acel moment, fetiţa s-a întors în clasă. Doamna ştiind că i-a scos pe toţi pe hol încolonaţi câte doi, cum îi aşează în fiecare zi, doar s-a întors şi a închis uşa, apoi a plecat cu elevii la poartă, unde îi aşteptau părinţii. Fetiţa presupun că s-a panicat văzând că este singură în clasă, a deschis geamul de la biroul doamnei, s-a urcat pe scaunul respectiv şi a sărit.

Norocul a fost că în acel moment, pe sub geamul unde a sărit fetiţa noi avem altă ieşire din şcoală, trecea o altă doamnă învăţătoare care a prins-o. Fetiţa s-a lovit doar un pic, la genunchi, în cădere, dar a fost prinsă în braţe. Mama s-a dus cu copilul acasă, după care a considerat că trebuie să îi facă o ecografie la genunchi. După Pediatrie Tecuci, părintele a dorit să facă mai multe investigaţii la Spitalul de la Galaţi. Am vorbit cu mama, este deja acasă şi mi-a spus că mâine va veni şi dânsa la şcoală dacă mai sunt necesare alte explicaţii. Bineînţeles şi copilul va veni la şcoală. Este un incident regretabil, nu e din neatenţia doamnei învăţătoare, pentru că e un exemplu de profesor. A fost un ghinion şi s-a ajuns aici”, a declarat directorul școlii, jurnaliștilor sosiți la fața locului.

ADVERTISEMENT