Fotbal international

FIFA pregătește schimbări importante pe piața transferurilor. Maximum opt împrumuturi din 2020 și șase din 2022

25.09.2019 | 22:12
FIFA pregateste schimbari importante pe piata transferurilor Maximum opt imprumuturi din 2020 si sase din 2022

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a anunțat un set important de reforme în ceea ce privește împrumuturile de jucători. Astfel, din sezonul viitor, numărul de jucători pe care o echipă îi poate împrumuta într-un an competițional va fi de maxim opt, urmând ca peste doi ani să scadă la șase.

FIFA, schimbări importante pe piața transferurilor. Maxim opt împrumuturi din 2020 și șase din 2022

Cea mai importantă măsură pe care Comisia FIFA dorește să o implementeze pe piața transferurilor se referă la împrumuturile de jucători. Astfel, FIFA urmărește să limiteze între 6 și 8 numărul jucătorilor pe care un club îi poate împrumuta în fiecare sezon, anunță SkySports. Propunerile amintite vor fi supuse Consiliului FIFA, a cărui viitoare reuniune va avea loc pe 25 şi 26 octombrie la Kigali (Rwanda).

  • 41 de jucători are Chelsea împrumutați în sezonul 2019-2020

Punctual, începând din sezonul 2020-2021, un club aflat sub egida FIFA va putea să împrumute maxim opt jucători în anul competițional în curs. Apoi, odată cu sezonul 2021-2022, număr de jucători pe care un club îi poate împrumuta se va reduce la șase. Chelsea și Mancheste City, cluburi cu o mulțime de jucători împrumutați la alte echipe, vor fi principalele echipe afectate de aceste noi reguli.

FIFA țintește și reducere influenței din partea marilor agenți de jucători
FIFA țintește și reducere influenței din partea marilor agenți de jucători. Sursa foto: hepta.ro

FIFA țintește și reducere influenței din partea marilor agenți de jucători

În ultimii ani, agenți celebri de jucători din lumea fotbalului, precum Mino Raiola, au obținut sume colosale de pe urma jucătorilor impresariați. Acum, FIFA intenționează să limiteze procentele pe care aceștia le încasează de la echipei, respectiv jucători.

  • 40.000.000 de euro a primit Mino Raiola de pe urma transferului lui Pogba de la Juventus la Manchester United în 2016

Conform noilor schimbări, un agent va putea încasa până la 10 procente din partea cluburilor pentru vânzările de jucători. Totodată, impresarii vor avea limită de 3 procente din salariul unui jucător pe care îl reprezintă. De asemenea, FIFA va interzice unui agent să reprezinte mai multe părți într-o tranzacție pentru a elimina conflictul de interese care poate apărea.