News

Figura lui Iisus, în flăcările de la Notre Dame! Imaginea care a devenit virală pe Internet. FOTO

17.04.2019 | 11:12
Figura lui Iisus in flacarile de la Notre Dame Imaginea care a devenit virala pe Internet FOTO

Catedrala Notre-Dame din Paris a ars, luni seară, 15 aprilie. Motivul izbucnirii incendiului ar fi o lucrare de sudură efectuată pe șarpanta din lemn de pe lateralele catedralei. În timpul evenimentului, localnicii s-au rugat, au cântat și au privit consternați cum o bucată de istorie se transformă în scrum.

Figura lui Iisus, în flăcări de la Notre Dame

În urma lui, pentru ca nimeni să nu uite vreodată cum una dintre cele mai frumoase lucrări de artă a ars, au rămas multe fotografii și clipuri. Internauții susțin că, într-una dintre imagini, pot ”vedea pe Iisus” în flăcările care au curprins catedrala.

Fotografia a stârnit mii de reacții pe rețelele de socializare. Mesajul publicat de Lesley Rowan pe un cont de socializare a ajuns viral pe internet. Tânăra din Alexandria, West Dunbartonshire, a dezvăluit că vede silueta lui Iisus într-o fotografie realizată în timpul incendiului.

Imaginea poate fi văzută AICI!

Catedrala Notre Dame arde
Unii internauți spun că au văzut imaginea lui Iisus în flăcările de la Notre Dame

Iluzie sau realitate?

„Poate îmi las mintea să-mi joace feste. Uită-te bine la fotografie și spune-mi ce vezi”, a spus fata, adăugând că: „Eu văd silueta lui Iisus Hristos”. Mesajul său a devenit viral, primid feedback din partea multora care au văzut același lucru în flăcările care au distrus catedrala. Deși sunt multe persoane care văd chipul creatorului, există și multe persoane care susțin că este o iluzie,, afirmând că totul este o protecție a minții și în fotografie nu se vede deloc foc, potrivit dailymail.co.uk. 

Potrivit Le Parisien, în acest moment, ancheta a fost încredințată brigăzii criminale a poliției judiciare, din cauza complexității situației și amplorii pagubelor. Pe lateralele monumentului erau înălțate schele pentru lucrările de renovare, așa că acum anchetatorii studiază ipoteza unui focar provocat de o lucrare de sudură efectuată pe șarpanta din lemn.

Ce a ridicat semne de întrebare a fost și intervenția pompierilor. Mulți oameni s-au întrebat de ce francezii nu au acționat din exterior. Motivul constă în faptul că școala franceză spune să afaci focul din interior, pentru a salva obiectele de patrimoniu.