Fotbal international

FINAL de campionat în Germania şi Franţa! Cine joacă în Ligă şi cine retrogradează

Sâmbătă se încheie campionatul în Germania şi Franţa. Câştigătoarele sunt deja cunoscute. În Franţa, AS Monaco a oprit hegemonia lui PSG şi a câştigat primul titlu după 17 ani de...
20.05.2017 | 13:23
FINAL de campionat in Germania si Franta Cine joaca in Liga si cine retrogradeaza

Sâmbătă se încheie campionatul în Germania şi Franţa. Câştigătoarele sunt deja cunoscute. În Franţa, AS Monaco a oprit hegemonia lui PSG şi a câştigat primul titlu după 17 ani de pauză. 

În Bundesliga, Bayern şi-a făcut treaba şi în acest sezon şi a obţinut titlul cu numărul 27 în Germania. Este al 5-lea titlu la rând câştigat de bavarezi. Pe locul secund a încheiat surprinzător Red Bull Leipzig, o nou promovată.

Dortmund şi Hoffenheim se luptă pentru locul direct în Ligă

În ultima etapă din Germania se va decide ultima echipă care se califică direct în Liga Campionilor. Borussia Dortmund şi Hoffenheim sunt la egalitate de puncte pe locurile 3-4, iar în ultima etapă se va alege formaţia care va evolua direct în grupe.

Dortmund joacă împotriva lui Bremen, în timp ce Hoffenheim primeşte vizita lui Augsburg. E o miză importantă, echipa de pe locul 4 fiind trimisă în preliminariile Ligii pe ruta non-campioanelor.

Din Bundesliga se ştiu retrogradatele direct: Ingolstadt şi Darmstadt. Dar, cel mai important meci e cel dintre Hamburg şi Wolfsburg, care va decide echipa care va cădea la baraj. Oaspeţii sunt avantajaţi la egal.

germania

În Franţa se decid retrogradatele

La vârf, ierarhia e foarte clară în Ligue 1. AS Monaco şi PSG joacă direct în Ligă, Nice va evolua în preliminariile Ligii, iar Olympique Lyon şi-a asigurat locul în Liga Europa.

În subsol, situaţia e mai complicată. Niciuna dintre echipe nu este matematic retrogradată, deşi Nancy are doar şanse teoretice.

Dijon, Caen, Lorient şi Bastia sunt despărţite de doar două puncte. Cel mai probabil, două dintre aceste echipe vor retrograda şi alte două vor continua în Ligue 1.

65