Fotbal international

Fiul lui Diego Simeone, gol la debutul în naţionala Argentinei. Video

08.09.2018 | 14:30
Fiul lui Diego Simeone gol la debutul in nationala Argentinei Video

Fiul lui Diego Simeone, Giovanni, care joacă în Italia, la Fiorentina, a dat gol la debutul său în naţionala Argentinei. “Pumele” au susţinut vineri noapte, la Los Angeles, primul meci după eliminarea în optimile de finală ale turneului final de Campionat Mondial din Rusia, în compania unui adversar deosebit de modest, reprezentativa Guatemalei. Deşi a fost alcătuită în mare parte din debutanţi şi jucători mai puţin sau deloc utilizaţi în Rusia, argentinienii nu au avut nici o problemă în a se impune cu lejeritate, scorul de 3-0 fiind stabilit încă din prima repriză.

Giovanni Simeone, fiul antrenorului de la Atletico Madrid, este primul dintre cei patru băieţi ai lui Diego, fost mare internaţional argntinian. Are 23 de ani şi în această vară Atletico a încercat să îl transfere de la Fiorentina pentru 40 de milioane euro, însă italienii au refuzat să îl cedeze. Simeone a punctat cu două minute înainte de pauză pentru al treilea gol al echipei sale.

Cum a reacţionat Diego Simeone la golul marcat de fiul său

Giovanni a fost foarte emoţionat de şansa pe care a primit-o de a juca primul său meci în tricoul echipei mari a Argentinei, ce e drept într-un meci şcoală, în care partenerul nu a pus nici o problemă. În afara sa au mai înscris Martinez, şi el debutant şi Lo Celso, jucătorul lui PSG expediind un şut imparabil pentru portarul advers. Giovanni s-a destăinuit apoi în faţa camerelor de luat vederi cât de mult a aşteptat acest moment şi cât l-a pregătit stând de vorbă cu tatăl său pe această temă.

“Am avut multe conversaţii cu tata despre ziua în care va veni momentul debutului meu în echipa naţională a Argentinei. Tata era puţin furios că am 23 de ani şi evenimentul nu avusese încă loc, dar acum i-a trecut şi mi-a povestit că a învăţat pe dinafară faza golului, tot traiectul acţiunii şi m-a felicitat, dar spune că ăsta trebuie să fie doar începutul a cât mai multor goluri pentru Argentina. Tata nu a jucat atacant, nu i-a plăcut, mie însă îmi place golul, să trăiesc momentul acela maxim de bucurie când văd mingea în plasă trimisă de mine” – a vorbit după meci Giovanni Simeone jurnaliştilor prezenţi.

Tăcere deplină asupra situaţiei lui Leo Messi

Selecţionerul interimar Lionel Scaloni nu a vorbit însă despre situaţia lui Lionel Messi, care şi-a anunţat retragerea temporară de la echipa naţională după evoluţia ştearsă de la Campionatul Mondial din Rusia. Jurnaliştii argentinieni se tem că Messi a luat o decizie pe care o va prelungi până la momentul în care va face publică hotărârea de a se dedica numai activităţii de la echipa de club, FC Barcelona, acolo unde a avut mereu prestaţii net superioare celor în tricoul Argentinei. De altfel, Leo nu poate vorbi despre nici un meci memorabil făcut la echipa naţională, în care el să fi determinat succesul într-un joc important.

Fiul lui Diego Simeone, debut cu gol în naționala Argentinei. Meci lejer pentru Argentina. Bucuria lui Simeone după gol
Fiul lui Diego Simeone, debut cu gol în naționala Argentinei. Meci lejer pentru Argentina

Oricum, nici Lionel Scaloni nu se pune problema să rămână în funcţie, aceasta fiind un mandat de selecţioner intermediar. Numele cel mai vehiculat în presă în ultimelc zile pentru a prelua moştenirea de la ultimul selecţioner, Jorge Sampaoli, pare a fi cel al lui Jose Pekerman, care a pregtit până acum, timp de şase ani, reprezentativa Columbiei, primind şi cetăţenia acestei ţări.