News

Fiul primarului din Caracal, achiziție de 10 milioane de euro, înainte de explozia de la Crevedia. Câte stații GPL deține afaceristul

Fiul primarului din Caracal a făcut o achiziție costisitoare la începutul acestui an, atunci când a devenit unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de carburanți GPL.
02.09.2023 | 11:27
Fiul primarului din Caracal achizitie de 10 milioane de euro inainte de explozia de la Crevedia Cate statii GPL detine afaceristul
Ionuț Doldurea, patronul firmei la care au avut loc exploziile de la Crevedia / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Inquam Photos / George Călin / Facebook Ionuț Doldurea
ADVERTISEMENT

Ionuț Doldurea, proprietarul fostei stații GPL de la Crevedia, care a explodat pe data de 26 august 2023, tocmai reușise să dea o lovitură de proporții pe piața comercianților independenți de carburanți din România.

Tranzacția de zece milioane de euro a fiului primarului din Caracal

În ianuarie 2023, Ionuț Doldurea și-a arătat forța financiară printr-o tranzacție de amploare. Fiul primarului din Caracal a cheltuit o sumă uriașă pentru a-și scoate din joc unul dintre concurenți, preluând cu totul compania și activele acesteia.

ADVERTISEMENT

Mai exact, firma Fagas SRL, deținută de Ionuţ Daniel Doldurea (51%) și Cosmin Ionuț Stângă (49%) a preluat toate părțile sociale ale companiei Rombeer Crângașu SRL, deținută de Crîngașu Gabriel Mihai.

Achiziția a fost realizată prin cesiune în schimbul unei sume de 9.475.260,71 euro (47.995.409 lei) și a fost perfectată printr-o hotărâre a asociatului unic, în data de 28 noiembrie 2022, fiind publicată în Monitorul Oficial pe 17 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT

Firma care are terenul de la Crevedia a ajuns la aproape 50 de stații GPL, în 13 județe

Miza afacerii a fost constituită de activele societății Rombeer Crângașu, respectiv 18 stații GPL (7 în Dâmbovița, 10 în Prahova și una în Ilfov).

De cealaltă parte, Flagas deține în portofoliu alte 28 de stații GPL (6 în Brașov, 2 în Dâmbovița, 2 în Giurgiu, 5 în Iași, 3 în Ilfov, 4 în Teleroman și câte una în Vaslui, Călărași, Ialomița, Olt, Botoșani și Vrancea).

ADVERTISEMENT

În acest moment, fiul primarului din Caracal a ajuns la 46 de stații GPL, situate în 13 județe din România, la care lucrează peste 220 de angajați, doar pentru cele două firme.

Rombeer Crângașu SRL, firma achiziționată de Ionuț Doldurea a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 290,8 milioane lei și un profit net de 9,2 milioane lei, în timp ce Flagas SRL a avut, în 2022, 595,9 milioane lei – cifră de afaceri și 32,7 milioane lei – profit net.

ADVERTISEMENT

La puțin timp după achiziție, Doldurea a înregistrat la OSIM brandul RBC Gas.

O altă firmă la care Doldurea este asociat e lider pe GPL în Sud-Vestul țării

Aceasta nu este, însă, decât o parte a imperiului financiar al familiei Doldurea. Afacerile cu combustibil au fost începute chiar de actualul edil al municipiului Caracal, supranumit ”Împăratul”.

Băieții primarului controlează, prin intermediul societății Dochimex SRL, 33% din compania Ade Gas Oil Company, care deține peste 166 de stații GPL și este principalul distribuitor de autogas din Sud-Vestul Țării, potrivit site-ului oficial.

Ade Gas este și furnizor de butelii pentru consumatorii industriali și casnici, cu 50 de puncte de vânzare. Compania a sponsorizat echipele de handbal feminin (senioare și junioare) din Craiova, și a plătit ca reclamele cu titulatura firmei să apară la meciului de acasă a echipei de fotbal U. Craiova.

Primarul Doldurea a sponsorizat junioarele care au câștigat Campionatul Mondial la Handbal

Legăturile familiei Doldurea cu lumea sportului nu sunt noi. Înainte să devină primar, Doldurea devenise unul dintre sponsorii tradiționali ai CSS Caracal, dar și a naționalei de handbal feminin Under 18, care a devenit campioană mondială, în 2014.

„Firma noastră susține financiar activitatea numai la copii și juniori, am și format un minicentru de handbal în Caracal. Am sprijinit naționala cu toată dragostea și faptul că fetele au ajuns au câștigat un Campionat Mondial nu este întâmplător”, spunea Ion Doldurea, la acea vreme.

Cu toate acestea, Ion Doldurea a ratat ”la mustață” un post în Consiliul de Administrație a Federației Române de Handbal, însă a devenit președinte al AJH Olt. Tot cam în aceeași perioadă, el a început să cocheteze cu politica, fiind ales vicepreședinte al PSD Caracal.

În 2020, Ion Doldurea a candidat la alegerile pentru postul de primar al municipiului Caracal, unde l-a succedat pe medicul Liviu Radu, tot de la PSD. În momentul în care a ajuns la primărie, Doldurea era deja un om extrem de bogat.

ADVERTISEMENT
Tags: