News

Bani de la Guvern pentru victimele tragediei de la Crevedia. Sumele anunţate de premier ajung la 10.000 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi oferite ajutoare pentru familiile răniților. Și cei care au casele distruse vor primi bani.
31.08.2023 | 12:17
Bani de la Guvern pentru victimele tragediei de la Crevedia Sumele anuntate de premier ajung la 10000 de lei
Bani de la Guvern pentru victimele tragediei de la Crevedia. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bani de la Guvern pentru victimele tragediei de la Crevedia. Anunțul a fost făcut, joi, 31 august, de premierul Marcel Ciolacu în ședința Executivului. Potrivit prim-ministrului, sumele de bani vor merge atât la familiile răniților internați în spitalele din România, cât și la însoțitorii celor aflați în unitățile medicale din străinătate.

Bani de la Guvern pentru victimele de la Crevedia

De asemenea, vor fi oferiți bani pentru transport și pentru cheltuielile forfetare pentru însoţitorii răniților din afara țării. Vor primi ajutoare și cei care au casele distruse în urma exploziilor produse sâmbătă la stația GPL.

ADVERTISEMENT

Sumele oferite de Guvern ajung la 10.000 de lei. Mai exact, fiecare însoțitor al unei victime din străinătate va primi 2.000 de euro pe lună. Cei tratați în România vor primi 2.000 de lei pe lună.

Totodată, pentru locuitorii ale căror case au fost afectate de exploziile devastatoare, sumele de bani anunțate sunt cuprinse între 2.500 de lei și 10.000 de lei de familie, potrivit premierului Ciolacu.

ADVERTISEMENT

„Aşa cum am promis, alocăm astăzi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia şi pentru toţi cei cu gospodării afectate de incendiu”, și-a început discursul premierul.

Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate şi câte 2.000 lei pe lună pentru un însoţitor al victimelor internate în ţară.

ADVERTISEMENT

Ajutăm şi persoanele singure şi familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 lei şi ajung la 10.000 lei de familie, în funcţie de cât de afectată este locuinţa”, a transmis Marcel Ciolacu.

Încă o persoană a murit, în urma dezastrului de la Crevedia

Amintim că încă o persoană rănită în prima explozie de la Crevedia a murit astăzi. Este vorba despre un civil. Bilanțul deceselor a ajuns la trei. Premierul Marcel Ciolacu a transmis condoleanțe familiei.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, astăzi s-a confirmat al treilea deces al unei victime de la Crevedia. Aş dori să transmit condoleanţe familiei în numele meu şi al Guvernului României şi cred că cel mai important este acum ca toţi ceilalţi pacienţi aflaţi în stare gravă să fie salvaţi”, a menționat prim-ministrul.

ADVERTISEMENT