Premier League

Lovitură pentru Florin Andone şi Tudor Băluţă! Antrenorul care i-a dus în Premier League a fost demis

13.05.2019 | 13:21
Lovitura pentru Florin Andone si Tudor Baluta Antrenorul care ia dus in Premier League a fost demis

Lovitură pentru Florin Andone şi Tudor Băluţă! Antrenorul care i-a adus în Premier League a fost demis, deşi echipa lor a reuşit să evite pentru al doilea an consecutiv retrogradarea. Brighton se pregăteşte acum pentru cel de-al treilea sezon în elita fotbalului englez, primul care îl va începe fără Chris Houghton pe bancă, omul care a reuşit şi promovarea din Championship.

Florin Andone şi Tudor Băluţă nu mai au antrenor la Brighton. Chris Hughton a fost demis

Deşi pescăruşii vor zbura şi la anul deasupra oceanului Premier League Chris Hughton a fost demis ca urmare a rezultatelor foarte slabe înregistrate de echipă în a doua parte a sezonului recent încheiat, alb-albaştrii în ultimele zece etape nereuşind nici măcar o singură victorie! Jocul echipei, cu rare excepţii, a fost dezlânat, fără idei bine conturate, cu o forţă ofensivă scăzută şi cu jucători pe care Chris Hughton s-a încăpăţânat să îi menţină în primul unsprezece deşi era evident că erau ieşiţi de multă vreme din formă.

Brighton nu s-a salvat pe forţele proprii, ci pe considerentul că galezii de la Cardiff City şi-au tăiat singuri craca de sub picioare, mai ale în penultima etapă, când au pierdut acasă cu 3-1 în faţa unui Crystal Palace fără nici un obiectiv. Acel rezultat a certificat retrogradarea matematică a lui Cardiff, chiar dacă în ultima etapă a bătut pe Old Trafford, pe Manchester United, cu 2-0 şi a adus linişte la Brighton, pentru că urma teribilul meci de acasă cu Manchester City exact în ultima rundă şi dacă galezii ar fi învins pe Crystal Palace mai mult ca sigur că acum Chris Hughton ar fi fost demis pentru retrogradarea echipei.

Brighton va continua în Premier League şi rămâne de văzut ce se va întâmpla cu românii din lot, Florin Andone, foto, şi Tudor Băluţă
Brighton va continua în Premier League şi rămâne de văzut ce se va întâmpla cu românii din lot, Florin Andone, foto, şi Tudor Băluţă

Florin Andone a marcat trei goluri şi a avut 23 de prezenţe

Tocmai pentru că salvarea a fost mai degrabă rezultatul unui hazard decât al rezultatelor echipei, preşedintele Tony Bloom a ţinut să facă anunţul despărţirii de Chris Hughton la puţine ore după încheierea campionatului. Tony Bloom vrea ca acum, după două sezoane în Premier League echipa să aibă alte aspiraţii, nu doar să se mulţumească cu evitarea retrogradării.

Rămâne de văzut cine va fi noul tehnician şi în ce măsură el va decide dacă are nevoie în continuare de cei doi internaţionali români, Florin Andone şi Tudor Băluţă şi dacă da câte şanse vor avea aceştia pentru a juca mai mult decât au făcut-o în acest sezon. De fapt, doar Florin Andone a fost folosit în 23 de meciuri, cel mai frecvent ca rezervă şi a marcat 3 goluri, incomparabil mai puţin decât a reuşit la Cordoba sau la Deportivo La Coruna.