News

Negocierile privind certificatul verde, din nou în impas. Coaliția ar fi ajuns la un singur consens: proiectul să fie adoptat până la finalul anului

Negocierile privind certificatul verde, din nou în impas. Coaliția nu ar fi ajuns la un consens deplin, dar Florin Cîțu spunea că încă există șanse ca certificatul Covid să fie adoptat până la finalul anului.
22.12.2021 | 15:10
Negocierile privind certificatul verde din nou in impas Coalitia ar fi ajuns la un singur consens proiectul sa fie adoptat pana la finalul anului
ADVERTISEMENT
22-12-2021
13:12

Negocierile pentru certificatul verde, eșuate din nou

Coaliția de la guvernare nu s-a înțeles pe tema certificatului verde, iar negocierile urmează să fie reluate de la ora 16:30.

Premierul a discutat cu PNL, PSD și UDMR, iar singurul numitor la care au ajuns liderii politici este ca certificatul verde Covid să fie adoptat până la finalul anului.

Conform Digi24, premierul nu vrea să își asume răspunderea, iar nici liberalii nu sunt de acord cu acest lucru și vor ca parlamentarii să adopte proiectul.

De asemenea, conform sursei citate, ar exista o prevedere care îi exceptează pe parlamentari de la obligativitatea deținerii certificatului verde.

Președintele PNL susține că proiectul privind certificatul verde poate să treacă chiar înainte de finalul anului, deși mai este foarte puțin până atunci.

Mai mult decât atât, Florin Cîțu a precizat că, odată ce există proiectul, iar el este agreat în coaliție, acesta poate trece în doar două sau trei zile.

ADVERTISEMENT

În plus, fostul premier a precizat că bugetul urmează să fie adoptat, astfel că acesta, un proiect relativ simplu, în comparație cu bugetul, ar trebui să fie foarte ușor adoptat.

Florin Cîțu spune că nu s-a discutat despre acest proiect în coaliție

„Trecem bugetul României în 2 zile. Nu cred că e un efort foarte mare să trecem un proiect atât de important pentru români.

ADVERTISEMENT

Am primit o variantă, nu a fost o discuție în coaliție despre acest proiect. Dacă e agreat, facem calendar la Senat”, a spus acesta.

Totodată, Florin Cîțu a afirmat că asumarea răspunderii nu este un subiect despre care s-a discutat în cadrul coaliției.

ADVERTISEMENT

„Cea cu asumarea răspunderii este decizia premierului și aici nu pot comenta, dar acest lucru se face atunci când ești în minoritate în Parlament, sau ai o majoritate fragilă.

PNL a adoptat un certificat verde care a folosit în multe situații. Acel proiect poate fi făcut mai bun. Discuția despre asumarea răspunderii nu a fost discutată în coaliție, a spus el.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu spune că proiectul privind certificatul verde poate fi adoptat și azi

Liderul PNL a transmis căexistă încă șanse mari pentru ca proiectul privind certificatul verde să treacă chiar înainte ca anul 2021 să se termine.

Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar și astăzi, dacă există proiectul pentru a face acest lucru.

„Noi preferăm varianta de a avea un proiect de lege pentru a elimina orice element care să pună sub semnnul întrebării acest certificat.

Sunt foarte mari șansele să treacă până la sfârșitul anului.

Azi avem ședință de Guvern, dacă avem proiectul îl putem aproba, apoi merge la comisii, la Cameră”, a mai declarat fostul premier.

De asemenea, liderul liberarilor a precizat că este de acord cu acordarea unor teste gratuite, despre care a vorbit ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

„Sunt de acord și cu asta, și pentru privat, și pentru stat. Există bani la buget, din câte am înțeles. Să vină cu proiectul în Parlament să-l votăm”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT