Fotbal international

Florin Motroc se luptă cu Claudio Ranieri pentru postul de selecționer al Guineei! 17 antrenori sunt pe listă

06.09.2019 | 22:39
Florin Motroc se lupta cu Claudio Ranieri pentru postul de selectioner al Guineei 17 antrenori sunt pe lista

Tehnicianul Florin Motroc se luptă cu celebrul antrenor italian Claudio Ranieri pentru postul de selecționer al echipei naționale a Guineei. Cei doi se află pe lista federației africane alături de alți 17 tehnicieni, iar viitorul antrenor al reprezentativei va fi stabilit săptămâna viitoare.

Florin Motroc se luptă cu Claudio Ranieri pentru postul de selecționer al Guineei

La 1 august, Federația de Fotbal din Guineea le-a cerut antrenorilor care doresc postul de selecţioner să îşi depună candidaturile. Pe adresa forului de la Conakry au fost depuse 87 de CV, iar după ce dosarele lor au fost depuse, mai mari federației africane au preselecționat 17 tehnicieni. Pe lista șefilor de la Federația din Guineea pentru postul de selecționer se află Florin Motroc, care în acest moment antrenează formația Al Jabalain din liga a doua din Arabia Saudită, dar și italianul Claudio Ranieri, cel care a oferit ultima mare surpriză în fotbalul de elită câștigând titlul în Premier League cu Leicester City în sezonul 2015-2016.

Alături de Florin Motroc și Claudio Ranieri, pe lista tehnicienilor reținuți de oamenii din Federația de Fotbal din Guineea se mai află Akonor Charles Kwablan (Ghana), Bangoura Kanfory (Guineea), Daniel Breard (Franţa), Joseph Chovanec (Slovacia), Paulo Duarte (Portugalia), Johannes Hendrikus (Olanda), Antoine Hey (Germania), Florent Ibengue (RD Congo), Kamel Djabour (Algeria), Zlatco Kranjcar (Serbia), Denis Lavagne (Franţa), Georges Leekens (Belgia), Raoul Savoy (Spania), Didier Six (Franţa) și Francois Zahui (Coasta de Fildeş).

Lista antrenorilor care se luptă pentru postul de selecționer al naționalei din Guineea

Motroc își va prezenta proiectul la 13 septembrie

Candidaţii sunt aşteptaţi la Conakry, capitala statului Guineea, săptămâna viitoare pentru a discuta cu un juriu format din membri ai Comitetului Executiv al federaţiei, un reprezentant al Ministerului Sporturilor, un reprezentant al Comitetuui Olimpic şi Sportiv al Guineei şi foşti internaţionali. Ranieri îşi va prezenta proiectul la 11 septembrie, iar Motroc la 13 septembrie.

Florin Motroc, în vârstă de 51 de ani, a fost dorit în această vară de Gigi Becali la FCSB, dar în cele din urmă finanțatorul ”roș-albaștrilor” l-a ales pe Bogdan Andone. Motroc a jucat timp de trei sezoane la Rapid București, într anii 1993 și 1996. După ce s-a apucat de antrenorat, el a condus un sezon echipa de tineret a giuleștenilor, între 2002 și 2003, iar în perioada 2007-2008 a pregătit formația a doua a clubului din Giulești. Mare parte a carierei de antrenor, Motroc a activat în țările arabe. Din 2018 a preluat formația Al Jabalain, care a încheiat actualul sezon pe locul 15 în liga secundă și s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă.