Fotbal intern

Florinel Coman, noul atacant de la FCSB? “La Viitorul a jucat vârf”

01.08.2018 | 11:39
Florinel Coman noul atacant de la FCSB La Viitorul a jucat varf

Florinel Coman, noul atacant de la FCSB? Vicecampioana României are mari probleme în ofensivă, având un singur atacant de careu, pe Harlem Gnohere, după vânzarea lui Denis Alibec la Astra Giurgiu, jucător pe care oricum Nicolae Dică nu-l mai dorea la FCSB şi se antrena singur.

În căutare de atacanţi, după ce Cristian Lopez a refuzat oferta FCSB-ului şi agentul acestuia a solicitat o mărire pe care Becali nu o agreează, Nicolae Dică se poate folosi foarte bine de unul dintre jucătorii pe care îi are deja la dispoziţie.

Florinel Coman, noul atacant de la FCSB?

Cătălin Munteanu a dezvăluit că Florinel Coman evolua şi atacant în amicalele Viitorului Constanţa pe când avea 16 ani şi o făcea cu succes, având “calităţi extraordinare”: “Eu îmi aduc aminte de ultimele şase luni ca fotbalist profesionist. Am fost la Viitorul şi Coman era un copil, avea, cred, 16 ani şi ştiu că-l folosea vârf. Gică, când făceam meciuri amicale, când jucam între noi, pe Coman îl folosea mai mult vârf de atac. Şi atunci l-am remarcat şi eu, are calităţi extraordinare”, a declarat Cătălin Munteanu, la Telekom Sport.

“Dublă” în derby de România

Florinel Coman poate juca şi vârf la FCSB, spune dinamovistul despre jucătorul care a făcut dubla cu “câinii”. Intrat în partea a doua a duelului cu FC Dinamo Bucureşti de pe Arena Naţională, Florinel Coman i-a “înţepat” de două ori pe dinamovişti, în minutul 55 şi minutul 68, după care a refuzat să se bucure. Decizia are în spate declaraţiile făcute de Gigi Becali după înfrângerea de la Astra Giurgiu, când a anunţat că e decis să-l dea pe “şeptar” oricărui va achita suma pe care a plătit-o el Viitorului Constanţa. Întrebat la finalul partidei despre criticile care i-au fost aduse, Coman s-a rezumat să declare: “Am 20 de ani, normal că îmi este greu, dar nu comentez ce s-a zis despre mine. Nu sunt Mbappe, ajungem prea departe și aici, se greșește, nu sunt Mbappe. Aveam nevoie să joc, orice jucător își dorește să joace”, a spus Coman după care n-a mai dorit să intre în detalii.

“Am şi eu strategia mea”

După meci, Gigi şi-a schimbat discursul, lăsând să se înţeleagă că, de fapt, a vrut să-l ambiţioneze pe acesta:  “Vreau doar să-mi recuperez cele 3 milioane de euro, cât am dat pe el și gata. Eu nu mi-am pierdut încrederea niciodată în Florinel Coman. Am și eu strategia mea, le mai dau câte o palmă la TV. Se uită familia, să mai tragă un semnal de alarmă, să muncească mai mult. El de fapt golul 2 l-a dat de mare atacant, primul gol din corner, tragi și dai gol, nu e problema asta. Eu vreau realizări pe termen lung. Chiar dacă băteam aseară Dinamo și nu jucam bine, îi criticam. Chiar dacă luam bătaie, mie mi-a plăcut jocul, asta vreau eu. Asta înseamnă că avem un bun viitor”, a dezvăluit patronul de la FCSB, Gigi Becali, pentru Pro X.

Florinel Coman, noul atacant de la FCSB. Florinel Coman în meciul de fotbal dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti, din etapa a II-a a Ligii 1, disputat pe Arena Naţională din Bucureşti
Florinel Coman, noul atacant de la FCSB. Florinel Coman în meciul de fotbal dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti

1.300.000 de euro este cota de piaţă a lui Florinel Coman