Sporturi

Formația de hochei acuzată că a jucat cu stema Transilvaniei pe piept nu este echipa națională! Ce performanță au bifat tinerii hocheiști

25.02.2019 | 19:10
Formatia de hochei acuzata ca a jucat cu stema Transilvaniei pe piept nu este echipa nationala Ce performanta au bifat tinerii hocheisti

Formația de hochei acuzată că a jucat cu stema Transilvaniei pe piept nu este echipa națională! Cel puțin așa se apără Federația Română. Astfel, o selecționată înscrisă sub numele de “Team Romania U13” a reușit să câștige o grupă a celui mai important turneu de copii din lume “Pee-Wee Quebec”. Reprezentanții forului au subliniat însă că nu există națională a României sub 16 ani și că echipa care a participat la turneu este una sponsorizată de “Fundația Țiriac”.

De remarcat că turneul Pee-Wee câștigat de tinerii hocheiști este unul cu o tradiție importantă de 60 de ani și care la fiecare ediție adună la start peste 100 de echipe din mai bine de 20 de țări. Turneul a avut cinci grupe, România fiind repartizată în grupa “Int-B”, alături de echipe din Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Ungaria, Lituania, Australia și Mexic. Hocheiștii selectați de antrenorii Laszlo Kovacs și Rajmond Fulop de la Corona Brașov, echipe harghitene afiliate Academiei Secuiești, Olimpia Ploiești, Steaua București și Triumf București au avut o prestație excelentă și au obținut 5 victorii din 5 posibile.

Formația de hochei acuzată că a jucat cu stema Transilvaniei pe piept nu este echipa națională! Romania, hochei
Stema Transilvaniei prezentă pe tricoul tinerilor hocheiști

Formația de hochei acuzată că a jucat cu stema Transilvaniei pe piept nu este echipa națională!

Cei de la Federația Română de Hochei au precizat clar că nu au avut nicio contribuție în deplasarea peste ocean a sportivilor și că echipa care a mers la acest turneu nu a repreyentat o „naţională”: „Nu este reprezentativa României! Am aflat şi eu astăzi despre acest lucru. Am convocat Biroul Federal pentru a lua o hotărâre vizavi de tot ce s-a întâmplat. În orice caz, e clar că nu sunt trimişi de noi! Federaţia nu are nicio implicare, n-a cheltuit niciun leu, absolut nimic! Nici nu ştiam… Sunt o selecţionată din Braşov şi din Academia de la Miercurea Ciuc, din ce am aflat şi eu”, a comentat Alexandru Hălăluca, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, pentru Pro Sport.

  • 18 jucători au fost selecționați pentru deplasarea la turneul “Pee-Wee Quebec”