Sport

Formula 1 calificări MP al Spaniei 2019. Valtteri Botas va pleca din pole position! Video

11.05.2019 | 17:28
Formula 1 calificari MP al Spaniei 2019 Valtteri Botas va pleca din pole position Video

Sâmbătă, 11 mai, cu începere de la ora 16:00, se vor desfăşura pe circuitul de la Barcelona calificările pentru MP al Spaniei la Formula 1. De acum nu mai este nimic nou nici în privinţa sesiunilor de calificări, nici în privinţa cursei propriu-zise, programată a avea loc 24 de ore mai târziu, adică duminică, 12 mai. Eternul duel Mercedes – Ferrari va fi şi de această dată, pentru că nici măcar în calificări nu avem cum să vedem, decât printr-o mare surpriză, un alt pilot ieşind înaintea tandemurilor Lewis Hamilton-Valtteri Bottas şi Sebastian Vettel – Charles Leclerc.

UPDATE, ora 18:50 / Valtteri Bottas va porni din pole position în MP al Spaniei 2019. Pilotul finlandez a obţinut cel mai bun timp în calificări, 1:15.406, fiind urmat de Lewis Hamilton, colegul lui de la Mercedes, care a fost mai încet cu 0.634 miimi de secundă. Sebastian Vettel (Ferrari) a fost al treilea în calificări, cu 1:16.272.


Formula 1 calificări MP al Spaniei 2019 Live Stream Online Digi Sport şi Telekom Sport

Calificările în MP al Spaniei la Formula 1 au loc sâmbătă, 11 mai, de la ora 16:00, pe circuitul Barcelona-Catalunia, cunoscut şi sub numele de circuitul Montmelo şi vor putea fi vizionate în direct, ca şi cursa de a doua zi, atât pe programul Digi Sport, cât şi pe Telekom Sport. De asemeni, puteţi intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări calificările din MP al Spaniei în format LIVE VIDEO.

După ce Lewis Hamilton a fost din nou depăşit de coechipierul său în lupta pentru MP al Azerbaidjanului, toate calculele merg spre ciudata idee că anul acesta lupta pentru coroana mondială de va da nu cu Ferrari, ci între cei doi piloţi de la Mercedes, Hamilton şi finlandezul Valtteri Bottas. De altfel, ultimul se află pe primul loc în ierarhia piloţilor, cu 87 de puncte, unul mai mult decât liderul echipei sale, britanicul Lewis Hamilton, iar la distanţă mare de ei, pe locul 3, vine pilotul principal de la Ferrari, germanul Sebastien Vettel.

Calificări MP al Spaniei 2019. Lewis Hamilton, de cinci ori campion mondial, este pe locul 2, la un singur punct distanţă
Calificări MP al Spaniei 2019. Lewis Hamilton, de cinci ori campion mondial, este pe locul 2, la un singur punct distanţă

Numai de şapte ori din cele 27 de curse cine a câştigat pole-position nu a câştigat şi cursa

Interesant este că şi mult mai puţin experimentatul coechipier al lui Vettel, monegascul Charles Leclerc, consdiderat însă un pilot foarte talentat şi de mare viitor (are doar 21 de ani) este pe locul 5, un loc bun pentru prima prezenţă la o scuderie atât de prestigoasă, precum Ferrari. Max Verstappen, principalul pilot de la Red Bull, ar putea fi un rival surpriză, pentru că este foarte bun, însă comportamentul său este cel care îi anulează în mare măsură meritele de pe pistă.

În istoria Formulei 1 MP al Spaniei, desfăşurat pe acest circuit Barcelona-Catalania (pentru că din 195,1 anul primei curse în Formula 1 în Spania au mai existat şi alte circuite pe care s-a alergat) are o caracteristică. În sensul în care din cele 27 de curse doar în şapte dintre ele pilotul care a ocupat pole position în calificări nu a câştigat şi cursa de a doua zi. Şi tot în istoria acestui circuit doar de trei ori piloţii care nu au fost în pole position s-au impus în cursă: 1996 Michael Schumacher venit de pe locul 3, 2013 Fernando Alonso locul 5, 2016 Max Verstappen locul 4.