News

Fost ofițer al serviciilor de informații americane despre Putin: „A apreciat eronat, iar acum se simte prins în capcană”

Fost membru al serviciilor de informații americane, declarații despre războiul dus de Putin în Ucraina. Aceasta spune că președintele rus este într-o capcană și singura soluție e să fie învingător.
14.03.2022 | 22:25
Fost ofiter al serviciilor de informatii americane despre Putin A apreciat eronat iar acum se simte prins in capcana
ADVERTISEMENT

Fostul ofițer american de informații consideră că Vladimir Putin a comis două erori după ce a invadat Ucraina și chiar înainte, atunci când plănuia să cucerească această țară.

Care ar fi greșelile comise de Putin în război

Prima dintre ele se referă la faptul că el nu a luat în calcul voința poporului ucrainean de a lupta, în același timp cu imaginile provocate de distrugerile războiului, care au ajuns în case din toată lumea și care au determinat un răspuns prompt din partea mai multor țări.

ADVERTISEMENT

Conform lui Rebekah Koffler, acum, președintele rus se simte prins într-o capcană, deoarece trebuie să își ducă la bun sfârșit operațiunea și nu în orice fel, ci victorios, astfel că este o mare presiune asupra sa.

„În mod cert, a apreciat eronat, iar acum se simte prins în capcană întrucât trebuie să-şi efectueze operaţiunea şi să-şi atingă obiectivele”, a transmis fostul ofiţer de informaţii, conform Fox News.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fostul ofițer de informații citează experiențele de viață ale lui Putin scrise într-un volum biografic în care povestește despre bătăile din cartier și despre învățămintele pe care le a preluat datorită acestora, unul dintre ele fiind că „trebuie să lupți până la sfârșit”.

Același lucru vrea să îl facă și în Ucraina, în războiul pe care l-a început.

Pentru ce luptă, de fapt, Vladimir Putin în Ucraina

Părerea fostului ofițer de informații este că, în cadrul războiului din Ucraina, Vladimir Putin luptă nu numai pentru a cuceri această țară, ci pentru a cuceri întreaga lume și de a deține puterea mondială. Nu în ultimul rând, el luptă pentru supraviețuire.

ADVERTISEMENT

„Ei ştiu că nu este nicidecum despre cine controlează Ucraina, ci despre cine controlează Eurasia şi cine controlează lumea. Acesta este motivul pentru care îl vedem pe Putin luptând pentru viaţa lui, pentru supravieţuire”, a declarat Koffler.

De asemenea, Vladimir Putin resimte o presiune foarte mare deoarece forțele NATO sunt mai aproape ca niciodată de marile orașe ale Rusiei, distanța fiind de 10 ori mai mică decât în timpul Războiului Rece.

ADVERTISEMENT

„După calculele militare ruseşti, pur şi simplu nu îşi pot permite aşa ceva, deoarece este o ameninţare militară”, a mai spus Koffler.

ADVERTISEMENT