News

Fostul prefect al judeţului Ilfov, trimis în judecată. Este acuzat de abuz în serviciu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată pe fostul prefect al județului Ilfov, Mihai Sandu Niță, alături de alți angajați ai instituției. 
07.01.2022 | 15:47
Fostul prefect al judetului Ilfov trimis in judecata Este acuzat de abuz in serviciu
Mihai Sandu Nita, fostul prefect al județului Ilfov, trimis în judecată de DNA. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Sandu Niță, dar și a altor angajați ai Prefecturii Ilfov, după ce au sărvârșit fapte care se încadrează la abuz în serviciu și nu numai.

DNA a descoperit că pe 1 noiembrie 2019, Niță Mihai Sandu, în calitate de prefect al județului Ilfov a emis ilegal un ordin de proprietate pentru un imobil din comuna Dobroești.

ADVERTISEMENT

Cum a comis abuzul în serviciu Mihai Sandu Niță

Ordinul conținea înscrisuri false și incomplete, iar restul inculpaților ar fi trecut cu vederea acest lucru, semnând și avizând documentul, atestând că sunt îndeplinite toate cele legale.

”La data de 01 noiembrie 2019, inculpatul Niță Mihai Sandu, în calitate de prefect al județului Ilfov, cu încălcarea dispozițiilor legale, a emis un ordin prin care s-ar fi constatat dreptul de proprietate al persoanei fizice trimise în judecată în prezenta cauză, asupra unui imobil situat în comuna Dobroești, județul Ilfov (teren în suprafață de 157 mp și două corpuri de casă în suprafață de 74 mp respectiv 15 mp).

ADVERTISEMENT

Anterior, în contextul menționat mai sus, ceilalți șase inculpați, funcționari publici, ar fi întocmit, semnat și avizat documentația oficială care conținea înscrisuri false și incomplete, atestând prin aceasta că sunt îndeplinite condițiile legale pentru constatarea dreptului de proprietate.

Demersurile menționate mai sus s-ar fi desfășurat în condițiile în care inculpații, funcționari publici, cunoșteau că persoana beneficiară a ordinului emis în condițiile de mai sus se afla în litigiu cu persoanele care locuiau la adresa respectivă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, toți inculpații cunoșteau faptul că persoanele respective locuiau la acea adresă de mai bine de 40 ani. La data de 16 decembrie 2019, “noul proprietar” ar fi vândut imobilul pentru suma de 16.000 euro”, este menționat în comunicatul DNA.

Cine sunt restul inculpaților din dosar

Alături de Mihai Niță Sandu, au mai fost trimiși în judecată Stan Eugen, șeful serviciului juridic Prefecturii Ilfov. Este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

Un alt inculpat din dosar este și Anghelescu Dragoș Emil, funcționar public, acuzat atât de complicitate la abuz în serviciu, cât și de  fals intelectual și complicitate la fals intelectual, în formă continuată.

Alături de cei trei se află și Nedelcu Iuliana, tot funcționar public, acuzată de fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu. Acestor patru se alătură și edilul comunei Dobroești, județul Ilfov, Condu Ștefan. Acesta este acuzat de instigare la abuz în serviciu și fals intelectual, în formă continuată.

În același dosar este vizat și Dumitrescu Adrian, secretar al primăriei comunei Dobroești, acuzat fiind tot de instigare la abuz în serviciu și fals intelectual, în formă continuată.

Culicov Gabriela, funcționar al biroului Registru Agricol din cadrul primăriei comunei Dobroești, județul Ilfov, este acuzată alături de colegii ei din instituție de săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

DNA mai transmite că pe 16 decembrie 2019, “noul proprietar” ai imbolilului l-ar fi vându pentru o sumă de 16.000 euro. Dosarul în care este citat Mihai Niță Sandu și restul angajaților menționați a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov.

ADVERTISEMENT
Tags: