Fotbalistul român de DOUĂ TONE! În „VIU”!! Jumătate VITĂ, jumătate PORC!!!

La sfîrşitul anului 2012, ziariştii de sport din Anglia au alcătuit un clasament al bizareriilor din fotbal, în care şi-a găsit loc şi... fotbalistul român de două tone:...
24.09.2014 | 00:00
Fotbalistul roman de DOUA TONE In VIU Jumatate VITA jumatate PORC

La sfîrşitul anului 2012, ziariştii de sport din Anglia au alcătuit un clasament al bizareriilor din fotbal, în care şi-a găsit loc şi… fotbalistul român de două tone:
1. Cel mai greu fotbalist all time a fost portarul englez William „Fatty” Foulke: 153 de kilograme!

faty foulke

1902:  William „Fatty” Foulke apără poarta lui Sheffield United împotriva lui Bury

2. În 1995 un fan al lui Manchester City a fost interzis pe stadioanele din Anglia pentru că sărbătorea fiecare victorie a favoriţilor prin aruncarea pe gazon a unor găini… moarte!

3. În 1990 bulgarul Hristo Stoicikov a fost suspendat şase luni pentru că l-a călcat pe picior pe un arbitru care îl eliminase.

hristo-stoichkov

Cel mai bun fotbalist bulgar all time într-o ipostază „caracteristică” non-conformismului său…

4. În 1980 naţionala Liberiei a scăpat de închisoare trucînd un meci cu Gambia: după ce preşedintele ţării i-a ameninţat pe jucători că îi bagă la puşcărie dacă pierd meciul, liberienii s-au plîns gambienilor pe teren şi partida s-a terminat 0-0!

5. În 1979 un meci din Cupa Scoţiei dintre Falkirk şi Inverness a fost amînat din cauza condiţiilor meteo de… 29 de ori!

6. În 1969 jucătorii şi fanii Sampdoriei au mers pe jos 25 de kilometri, la un lăcaş sfînt pentru a aduce ofrande divinităţii după ce s-au salvat de la retrogradare.

7. În 1988 mascota lui Macclesfield a primit cartonaş roşu după ce a făcut semne obscene către fanii şi suporterii lui Lincoln la un meci din Conference.

Macclesfield_Town_FC.svg

8. În 1986, argentinianul Pedro Gatica (52 de ani) a mers cu bicicleta 7.390 de km de la Buenos Aires la Mexico City, pentru meciul Argentina – Coreea de Sud 3-1 de la CM. La destinaţie a avut surpriza ca biletele să fie mai scumpe decît îşi putea permite. Culmea ghinionului a fost că în timp ce încerca să facă rost de bani, i-a fost furată bicicleta!

9. În 1978 un meci din campionatul Tanzaniei a fost amînat după ce arbitrul a fost arestat la începutul partidei pentru consum de… marijuana!

10. În 1998 mijlocaşul român Ion Radu, fotbalistul preferat al lui Miron Cozma pe vremea cînd era mare şi tare în Valea Jiului, a fost vîndut de Jiul Petroşani la Rîmnicu Vîlcea pentru 2.000 de… kilograme de carne, jumătate vită, jumătate porc!

jiul-ariesul8

Jiul Petroşani a revenit la viaţă în vara lui 2013, cînd clubul ruinat de Alin Simota a fost înscris în al patrulea eşalon fotbalistic, liga judeţeană Hunedoara, iar vestea-bombă era că Ion Radu revenea pe gazon în calitate de jucător-antrenor, e drept, doar secund. Avea 44 de ani…