Sporturi

Francezii au anunţat unde se va disputa semifinala Franţa – România în Fed Cup. Răspunsul francezilor pentru FANATIK

22.02.2019 | 18:10
Francezii au anuntat unde se va disputa semifinala Franta  Romania in Fed Cup Raspunsul francezilor pentru FANATIK

Francezii au anunţat unde se va disputa semifinala de Fed Cup dintre Franţa şi România. Federația Franceză de Tenis a anunțat, pentru FANATIK.RO, locul în care se va disputa semifinala Fed Cup dintre Franța și România, întâlnirea urmând să aibă loc pe 20 și 21 aprilie la Rouen, pe arena Kindarena (Le palais des sports de Rouen), o sală cu o capacitate cuprinsă între 4500 și 6000 de locuri, în funcție de evenimentul organizat. Francezii nu au comunicat deocamdată şi suprafaţa, urmând ca aceasta să fie comunicată cel mai târziu pe 25 februarie.

Gruparea tricoloră de Fed Cup a obţinut calificarea în penultimul act al Cupei Federaţiei după ce a învins la Ostrava deţinătoarea trofeului, Cehia, scor 3-2. Simona Halep a obţinut primele două puncte ale confruntării pentru România, iar cel al victoriei a fost adus de echipa de dublu a României, formată din Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) şi Monica Niculescu (locul 51 WTA).

Răspunsul francezilor pentru FANATIK

Echipa României de Fed Cup a aflat unde va disputa semifinala de Fed Cup contra Franţei

De partea cealaltă, Franţa s-a calificat în semifinalele Cupei Federaţiei după ce au învins echipa de Fed Cup a Belgiei, scor 3-0. În cealaltă semifinală, Australia va întâlni Belarus pentru un loc în marea finală a Cupei Federaţiei. Francezii au şi ei jucătoare puternice, ei se bazează pe Caroline Garcia (19 WTA), Alize Cornet (51 WTA), Pauline Parmentier (55 WTA) și Kristina Mladenovic (64 WTA).

Echipa Franței are în palmares deja două titluri de Fed Cup, în 1997 și 2003, dar și trei finale, în 2004, 2005 și 2016. Din formația care a jucat ultima finală, pierdută 2-3 împotriva Cehiei, se aflau și Caroline Garcia și Kristina Mladenovic. Deși Franța stă mai bine din punct de vedere al palmaresului, România conduce în duelurile directe. Româncele au învins în 1976 naționala “Cocoșului galic” cu 3-0, iar în acest moment, echipa României este una foarte puternică, ţinând cont de ambiţia Simonei Halep de a câştiga trofeul Fed Cup.

Tags: