Franța investește 18 miliarde de euro în turism. Ce planuri de relansare a sectorului au fost anunțate

Narcis Roșioru   
în HotNews
20/05/2020, 17:01
Franța investește 18 miliarde de euro în turism. Ce planuri de relansare a sectorului au fost anunțate
Franța investește 18 miliarde de euro în turism. Ce planuri de relansare a sectorului au fost anunțate. Sursa foto: Hepta.ro

Franța a anunțat că investește 18 de miliarde de euro în turism, pentru a susține sectorul afectat cel mai mult de epidemia de coronavirus.

Franța va investi 18 miliarde de euro în turism

Franța a anunțat, miercuri, un plan prin care va investi 18 miliarde de euro în turism, sector grav afectat de epidemia de coronavirus, ce a dus la închiderea atracțiilor turistice și a hotelurilor, potrivit CGTN.

Aproximativ 90 de milioane de turiști străini au vizitat Franța în 2019, devenind astfel cea mai populară destinație anul trecut, potrivit autorităților franceze.

„Turismul se află în fața a ceea ce este probabil cea mai mare provocare a lumii moderne. Întrucât turismul este una dintre bijuteriile coroanei economiei franceze, salvarea sa este o prioritate națională”, a declarat Edouard Philippe, premierul Franței.

După ce 95% dintre hoteluri au fost închise, prioritatea guvernului a fost să evite falimentarea acestora și concedierea angajaților, a mai precizat premierul.

Planul de relansare a turismului

Pentru a preveni concedierile în masă, guvernul va rambursa companiilor 70% din salariul brut pentru fiecare angajat trimis în concediu, iar Edouard Philippe a precizat că va extinde acest ajutor până cel puțin la finalul lunii septembrie.

Măsurile evidențiate de premierul francez pentru salvarea turismului includ și o investiție de 1,3 miliarde de euro, ce constă în injectarea de lichidități de către băncile statului în diverse afaceri din acest domeniu

În plus, afacerile din turism cu până la 20 de angajați și 2 milioane de euro cifră de afaceri vor primi acces la un fond de solidaritate până la finalul acestui an, de unde vor putea obține subvenții de până la 10.000 de euro.

Mai mult decât atât, guvernul de la Paris a transmis că va scuti de la plata taxelor sociale pe acele firme care vor rămâne închise în mai și iunie.

Scutirea de la achitarea acestor taxe totalizează alte două miliarde de euro, a mai precizat premierul francez.

 

Închide ×