News

Fraudă prin SMS, în numele ANAF! Cum sunt păcăliți românii

13.06.2019 | 18:38
Frauda prin SMS in numele ANAF Cum sunt pacaliti romanii

Mai mulți români au primit SMS-uri înșelătoare, în numele ANAF, prin care au fost anunțați că au de revendicat anumite sume de bani. Instituția atrage atenția asupra acestor mesaje și a transmis public că sunt false. Textul a ajuns la mai mulți cetățeni și mesajul avea atașat și un link unde oamenii care intrau trebuiau să completeze un formular pentru a revendica așa-zisa sumă.

Fraudă prin SMS în care românii sunt păcăliți că ANAF le dă bani

Evident este vorba despre o mare păcăleală, iar românii sunt rugați să nu intre pe respectiva adresă web și să completeze chestionarul. Odată ajunși pe site-ul fraudulos, aceștia trebuie să ofere date cu caracter personal precum parolele cardurilor de la ANAF precum și conturile bancare ale acestora pentru a li se vira banii.

“Rugăm contribuabilii să nu acceseze site-ul din sms-urile primite şi, totodată, le reamintim că Agenţia Naþională de Administrare Fiscală nu transmite informaţii nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituţiei este www.anaf.ro”, este mesajul prompt transmis de ANAF după ce aceste mesaje au ajuns în spațiul online, notează observator.tv.

Acesta e SMS-ul primit de români, de la ANAF. Sursa foto: osbervator.tv

În luna august 2018, o altă fraudă asemănătoare a fost sesizată de cei de la Agenția Națională de Administrare Fiscală

Nu este prima oară când în numele ANAF se comit astfel de fraude. În anul 2018, agenția de administrare fiscală i-a avertizat pe români să nu răspundă unor mesaje prin care sunt informați despre situația lor și că singurul număr de la care ANAF trimitea informații oficiale pe telefoanele contribuabililor era 1300.

Românii erau avertizați prin SMS că dacă nu s-ar fi prezentat la sediile ANAF până pe 15 septembrie (2018) ar putea risca chiar închisoarea pentru evaziune fiscală. Parte a mesajului primit atunci suna așa: „Numărul dvs. de telefon este folosit pe Internet pentru promovarea unor servicii de meditații. Este necesar să vă prezentați la sediul ANAF”. 

Tags: