Fotbal intern

FRF îl atacă pe Talpan: „Cum a jucat CSA Steaua în Liga 4?”

18.06.2018 | 13:05
FRF il ataca pe Talpan Cum a jucat CSA Steaua in Liga 4
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a oferit o reacție juristului CSA Steaua, Florin Talpan, prin care explică de ce nu a putut amâna barajul dintre Academia Rapid și AS Singureni.

„Am consultat cuprinsul acestei adrese, inclusiv dumneavoastră recunoașteți expres că nu există niciun temei de drept, regulamentar sau legal, prin care Federația Română de Fotbal ar trebui să decidă amânarea disputării barajului în care participă echipa declarată câștigătoare a Campionatului Ligii a 4-a de către AMFB. Alegațiile dumneavoastră cu privire la importanța căilor de atac, în general, și a apelului, în special, nu sunt de natură de a determina modificarea opiniei cu privire la suspendarea/amânarea jocului de baraj”, se arată în răspunsul celor de la FRF către Florin Talpan.

ADVERTISEMENT

În plus, Talpan este luat peste picior de către Federali și pentru o eroare comisă în adresă: „Deși dumneavoastră faceți referire în mod expres și repetat la dispozițiile codului civil, vă rog să permiteți să consider că este vorba doar de o eroare materială și, în fapt, vă referiți la dispozițiile codului de procedură civilă. În acest sens, observați prevederile art. 468 alin. 5 Cod Procedură Civilă care prevăd următoarele: Termenul de apel suspendă executarea hotărârii de primă instanță, cu excepția cazurilor anume prevăzute de lege. Coroborați norma mai sus indicată cu prevederile Legii sportului și veți ajunge la concluzia că există chiar un temei regulamentar pentru care jocul nu mai poate fi amânat doar ca efect al formulării apelului de către clubul pe care îl reprezentați”, a explicat Federația în răspunsul pentru CSA Steaua, potrivit gsp.ro.

FRF îl ia peste picior pe Talpan în contextul deciziilor AMFB

În adresa trimisă de Florin Talpan către FRF, juristul s-a arătat împotriva deciziilor Comitetului Executiv al AMFB, pe care le consideră nule. Federația a oferit un răspuns dur și în această problemă:

ADVERTISEMENT

„FRF nu are nicio perogativă și niciun temei legal sau regulamentar de a stabili dacă un document emis de o altă persoană jurică este lipsit de efecte, atâta vreme cât nu există o decizie de anulare a actului respectiv și, cu atât mai mult, nici măcar o dovadă că decizia respectivă a fost contestată. Dacă FRF ar accepta, ad absurdum, opinia juridică enunțată de dumneavoastră cu privire la lipsa efectelor juidice ale CEx al AMFB, pentru neînscrierea componenței acestuia în registrul asociațiilor (opinie contrazisă de decizii definitive ale instanțelor judecătorești), vă rugăm să ne comunicați în ce temei a participat CSA Steaua în Liga a 4-a prin intermediul unei decizii a aceluiași for pe care azi îl contestați?”, se arată în răspunsul trimis de FRF.

Federația Română de Fotbal a concluzionat că solicitarea juristului nu poate fi admisă.