News

Furtunile au făcut prăpăd în România. A fost cod roșu! Oameni răniți și mai multe acoperișuri smulse de vânt. VIDEO

08.07.2019 | 09:50
Furtunile au facut prapad in Romania A fost cod rosu Oameni raniti si mai multe acoperisuri smulse de vant VIDEO

Furtunile au făcut dezastru

prin România. Codurile portocalii emise de meteorologi pentru aseară s-au transformat în coduri roșii în mai multe localități din țară. Ploile au lovit violent și au provocat pagube materiale serioase, iar mai multe persoane au fost rănite. Cele mai grav afectate județe au fost Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Olt și Maramureș.

Furtuni agresive în România: oameni răniți de ploile ciclonice

De departe, cele mai agresive manifestări ale furtunii s-au semnalat în județul Mehedinți. Oamenii au fost răniți aici de panourile metalice smulse de vânt, iar mai multe case și blocuri au rămas fără o parte din infrastructură. Multe locuințe, în special din zona rurală, au rămas fără acoperișuri, transmite Digi24.

Codurile portocalii și roșii emise pentru vestul și sud-vestul țării au expirat azi noapte, însă ploile nu vor părăsi această bucată de Românie. Meteorologii mențin pentru ziua de azi un cod galben de furtuni. Ploile se vor reduce cantitativ, însă vântul va continua să sufle puternic. Căderile de precipitații vor fi însoțite de căderi de grindină și descărcări electrice.

Drobeta Turnu Severin

Județul Mehedinți, Drobeta Turnu Severin 7 iulie, ora 23Samuel Si Rebeca Ciupuliga

Gepostet von Meteoplus am Sonntag, 7. Juli 2019

Vântul a semănat dansul groazei în Mehedinți și Olt: Panouri plutitoare în aer și stâlpi doborâți într-o secundă

Vântul a atins viteze record în județele Mehedinți, Dolj și Vâlcea, unde rafalele au atins peste 120 de kilometri pe oră. Patru persoane au fost rănite de obiectele smulse de vânt, care „plonjau” pus și simplu prin aer. În localitatea Șimian din Mehedinți, de pildă, oamenii s-au trezit brusc fără acoperiș deasupra capului.

Nu toate victimele acestor furtuni severe se aflau afară când vremea a atins maximul de agresivitate. Două dintre acestea erau în casă. Una a fost rănită după ce un panou metalic a căzut peste geamul locuinței, care s-a spart, iar o altă persoană, din Drobeta Turnu-Severin, a fost rănită de un foișor de lemn a cărui structură nu a rezistat în fața vijeliei.

Și în Olt s-au semnalat pagube semnificative. În localitatea Morunglav, vântul a pus la pământ doi stâlpi de electricitate, lăsând localitatea fără curent. Vremea a fost agresivă și în București, unde azi noapte a fost activat un cod galben de furtună.

Județul Gorj, Târgu Jiu?️☔ || 7 iulie, ora 23.30Simona Iulia

Gepostet von Meteoplus am Sonntag, 7. Juli 2019

 

Tags: