News

Furtunile au făcut prăpăd în țară. Inundații și acoperișuri smulse de vânt în mai multe orașe din țară

20.06.2019 | 09:08
Furtunile au facut prapad in tara Inundatii si acoperisuri smulse de vant in mai multe orase din tara

Furtunile puternice și ploile torențiale au lovit mai multe județe din țară, miercuri. Efectele ploilor au fost devastatoare ducând la inundații, distrugeri materiale și pagube numeroase. Meteorologii anunță că aceste fenomene extreme vor continua și în următoarele zile.

Inundații și pagube materiale în mai multe județe din cauza furtunilor

Furtunile puternice care s-au înregistrat în ziua de miercuri, 19 iunie au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Codul galben de furtună valabil până ieri noapte, la ora 23:00 a produs dezastre, acoperișurile mai multor case au fost smulse, mașinile au fost distruse, iar mai multe localități au fost inundate. Aproape toată țara a fost sub cod galben de furtună. Meteorologii anunță că fenomenele extreme vor continua și în următoarele zile.

În Bohotin, județul Iași viitura a distrus asfaltul, drumul s-a fărămițat pur și simplu. La Cernavodă, ploaia torențială a căzut timp de 30 de minute și străzile din centrul orașului au fost inundate rapid. Apa adunată pe șosea a acoperit în unele locuri roțile mașinilor parcate. La Lunca Cernii, în județul Hunedoara mai multe gospodării au fost înghițite de apă.

Furtunile au produs pagube majore la case, dar și la autoturisme. La Târgu Cărbunești, în județul Gorj, vijelia violentă a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat peste șase mașini parcate în zona locuințelor. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Și în orașul Reșița au fost avariate trei mașini tot din cauza unui acoperiș smuls de o rafală puternică. În Piatra Neamț, mai mulți locuitori au fost evacuați în toiul nopții după ce s-a instalat codul roșu de ploi. Aici a plouat fără întrerupere peste două ore și câteva cartiere din municipiu au rămas fără energie electrică zeci de minute din cauza furtunii.

JUDEȚUL IAȘI, COMUNA RĂDUCĂNENI || 19 IUNIE, ORA 20

Gepostet von Meteoplus am Mittwoch, 19. Juni 2019

Județul Iași, Bohotin-Răducăneni || 19 iunie 2019 Vlad Stavarachi / Meteo NORD – EST

Gepostet von Meteoplus am Mittwoch, 19. Juni 2019

JUDEȚUL NEAMȚ, VĂLENI – PIATRA NEAMȚ || 20 IUNIE 2019 COD ROŞU: 106 LITRI /MP ÎN 3 ORE

Gepostet von Meteoplus am Mittwoch, 19. Juni 2019

Vreme severă în mai multe zone ale țării

Mai multe străzi și bulevarde din municipiul Piatra Neamț au fost inundate de ploaia torențială care a ajuns până la nivelul trotuarelor. Și orașul Satu Mare a fost inundat. În Vâlcea, la Călimănești, ploaia a blocat traficul pe DN7 după ce o porțiune a fost inundată. Circulația a fost inundată temporar pentru că, apa depășea în unele zone chiar și 80 de centimetri.

Deși meteorologii au emis ieri dimineață, 19 iunie un cod galben de furtuni aproape pentru toate județele țării, se pare că în câteva zone restrânse vremea a fost mai severă, iar meteorologii au fost nevoiți să emită codul portocaliu. Codul portocaliu a vizat județele Tulcea, Galați, Maramureș, Alba, Suceava și Bihor. Aici au fost semnalate averse torențiale care au cumulat 35-45 l/mp, intensificări ale vântului, dar și frecvente descărcări electrice.