News

Gabriela Firea i-a dat în judecată pe Nicuşor Dan şi Roxana Wring! Cere daune morale uriaşe

11.05.2019 | 14:24
Gabriela Firea îl dă în judecată pe Nicușor DanSursa Foto: Hepta

Gabriela Firea, își face dreptate! Primarul general al Capitalei i-a dat în judecată pe Nicușor Dan (deputat reînscris, temporar spune el, în USR pe 7 martie) și Roxana Wring (consilier USR). Daunele morale cerute de Firea se ridică la suma deloc „simbolică” de 100.000 de euro și au fost solicitate pentru încălcarea dreptului la imagine. Care a fost mesajul Gabrielei Firea?

Gabriela Firea i-a dat în judecată pe Nicușor Dan și Roxana Wring

Ambele cereri sunt întemeiate pe faptul că Nicușor Dan și Roxana Wring „au făcut publice, în mod repetat, afirmaţii false, calomniatoare, la adresa Primarului General şi a Primăriei Municipiului Bucureşti, în presă şi prin intermediul reţelelor de socializare online”, conform comunicatului transmis de Primăria Municipiului București.

Daunele morale cerute de Gabriela Firea se ridică la 100.000 de euro. Cele două cereri înaintate solicită Tribunalului să constate încălcarea dreptului la imagine al Primarului General, alături de obligația pârâților de a-și cere scuze în mod public, prin mesaje în presa scrisă și la televiziune.

Gabriela Firea îl dă în judecată de Nicușor Dan
Gabriela Firea îl dă în judecată pe Nicușor Dan. Sursa foto: hepta.com

„Am ales singura cale pe care o mai avem la dispoziţie – cea legală”

„Este mai mult o acţiune de interes public decât una privată: încrederea populaţiei în instituţiile statului poate fi afectată cu uşurinţă prin răspândirea în spaţiul public a unor informaţii eronate. În cele două speţe, ca şi cu alte ocazii peste care am trecut, se aduc acuzaţii total nefondate faţă de acţiuni municipale, fără nicio probă care să le susţină.

Practicarea unor astfel de campanii defăimătoare, prin care se transmite în mod repetat că Primăria Capitalei ar prejudicia în vreun fel interesele populaţiei, are ca scop să scadă credibilitatea instituţiei publice. Doresc să descurajez astfel de comportamente în societatea românească, de aceea am ales singura cale pe care o mai avem la dispoziţie – cea legală. Nu este neapărat cea mai comodă cale, dar prefer să optez pentru o astfel de conduită decât să aleg – aşa cum au optat ei – pentru calea uşoară a manipulării publice”, a declarat primarul Gabriela Firea.

  • 5 iunie 2016 este data la care a fost aleasă Gabriela Firea în funcția de Primar General al municipiului București
  • 7 ani în PSD va împlini Gabriela Firea în luna august a acestui an
  • 46 de ani va împlini Gabriela Firea pe 13 iulie
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri