Fotbal intern

Gâlcă, Ivan şi Vâlceanu, scandal cu manele la naţională. De ce nu a mai venit Radu la lot!

13.09.2018 | 12:43
Galca Ivan si Valceanu scandal cu manele la nationala De ce nu a mai venit Radu la lot

Gâlcă, Ivan şi Vlâceanu, scandal cu manele la naţională. Actualul căpitan al naţionalei U 21, Andrei Ionuţ Radu, dar şi fundaşul oltenilor Răzvan Popa, i-au reclamat fostului selecţioner, Costel Gâlcă, pe vremea în care aceştia colaborau la Under 17, comportamentul colegilor de la lot, cei care ascultau manele în cantonament.

Andrei Vochin a dezvăluit că Andrei Ionuţ Radu, actualul căpitan al naţionalei U 21, dar şi fundaşul oltenilor Răzvan Popa, au refuzat o perioadă să mai vină la loturile naţionale. Consilierul preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Andrei Vochin, a mărturisit că cei doi fotbalişti nu mai doreau să onoreze covocările din cauza faptului că jucătorii ascultau în cantonamente manele.

De ce nu a mai venit Radu la lot. Gâlcă, Ivan şi Vâlceanu au fost implicaţi în scandalul cu manele.

Plecând pe firul declaraţiilor oficialului FRF, FANATIK.RO a aflat perioada la care Andrei Vochin s-a referit, dar şi cine au fost cei de care s-au plâns Andrei Ionuţ Radu şi Răzvan Popa. Cei doi fotbalişlti veneau pe atunci la naţionala Under 17 de la Inter Milano, iar la lotul României erau colegi de cameră. Selecţionerul naţionalei U 17 era la vremea respectivă Costel Gâlcă.

Andrei Ionuţ Radu şi Răzvan Popa i s-au plâns lui Costel Gâlcă că Robert Vâlceanu şi Andrei Ivan ascultă manele în cantonament, iar muzica respectivă pe ei îi deranjează foarte tare şi nu pot să se odihnească. Astfel, aceştia l-au rugat pe fostul serlecţioner şi antrenor al celor de la FCSB să rezolve de urgenţă această problemă, deoarece dacă nu se va face nimic în acest sens, atunci ei nu mai doresc să vină la lot. Însă fostul internaţional le-a spus elevilor săi că din păcate asta este mentalitatea acum în România, iar dacă ei nu îi înţeleg pe colegii lor, atunci sunt liberi să aleagă dacă vor să mai vină sau nu la lot.

Vâlceanu în tricoul naţionalei U 17
Vâlceanu în tricoul naţionalei U 17 alături de colegii săi.

Vâlceanu nu crede că din cauza manelelor Radu şi Popa nu au mai dorit să vină o perioadă la lot!

FANATIK.RO a luat legătura cu Robert Vâlceanu, cel care a recunoscut că în cantonament pe vremea în care selecţioner era Costel Gâlcă jucătorii ascultau şi manele. “Pe atunci noi aveam 17 ani şi eram colegi la lot. Eu îi aveam prieteni mai buni pe Ivan şi Patrick Petre. Este adevărat că ascultam manele, dar în cantonament nu se asculta doar acest gen de muzică. Aproape toţi colegii mei aveau boxe mai micuţe la ei şi ascultau muzică. Dar vă mai spun încă o dată că în cantonament nu se asculta doar manele. Băieţii ascultau şi alte genuri de muzică.

Eu mă cunoşteam destul de bine şi cu Popa şi Radu, deoarece ne ştiam de la juniorii Stelei, dar ei erau cam retraşi faţă de noi când veneam toţi la lot. Stăteau mai mult în cameră şi nu ieşeau cu noi în grup. Îmi aduc aminte că au discutat ceva cu Costel Gâlcă, dar nu am ştiut că s-au plâns la selecţioner de faza cu manelele. Nouă nu ne-au spus nimic în faţă. Eu cred că ăsta a fost doar aşa un pretext ca să nu mai vină la lot. Aveau ei şi alte motive de nu au mai vrut o perioadă să vină la naţională.

 Dar, totuşi îmi aduc aminte că domnul Gâlcă avea un regulament foarte strict cu noi. Pe seară venea la noi în cameră şi ne lua telefoanele ca să nu pierdem timpul pe net sau să vorbim cu alte persoane la telefon. Dânsul voia să ne odihnim. Însă vreau şi eu să îl felicit pe Andrei Ionuţ Radu. Este un mare portar şi a devenit un adevărat lider. Sunt sigur că o să ajungă şi la naţionala mare a României”, a spus Vâlceanu.