Fotbal intern

Motivul pentru care Andrei Radu nu a vrut să vină la naţionala României. “L-am rugat din suflet!”

12.09.2018 | 19:48
Motivul pentru care Andrei Radu nu a vrut sa vina la nationala Romaniei Lam rugat din suflet

Andrei Vochin a dezvăluit motivul pentru care Andrei Radu nu a vrut să vină la echipa naţională a României. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Răzvan Popa, actualul fundaş central de la CS U Craiova, iar consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu a dezvăluit motivele pentru care cei doi jucători U21 au refuzat să joace sub “tricolor”.

În perioada când Andrei Radu şi Răzvan Popa se aflau sub contract cu Inter Milano, cei doi nu îşi mai doreau să vină la echipa naţională a României deoarece erau nemulţumiţi că la lot se ascultă manele. Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a explicat cum a reuşit să îi convingă să se răzgândească.

Andrei Vochin, despre motivul pentru care Andrei Radu n-a vrut să vină la naţionala României

Andrei Vochin a dezvăluit că Andrei Radu şi Răzvan Popa nu erau de acord cu preferinţele muzicale ale colegilor de la echipa naţională a României, iar acesta a discutat cu tatăl fundaşului de la CS U Craiova, în care cel din urmă i-a transmis că unul dintre motivele pentru care fiul său n-ar mai dori să joacce la naţională este că în vestiar se ascultă manele.

Consilierul lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, susţine că această situaţie este de domeniul trecutului şi cei doi jucători s-au alăturat lotului naţionalei României U21 pentru că s-au convins de modul serios în care se lucrează la FRF. ”Eu am avut o discuţie cu tatăl lui Răzvan Popa, de la Craiova. L-am rugat să vină la Federaţie să-mi explice despre e vorba, mi-a explicat care sunt motivele pentru care nu mai vor să… unul dintre ele era chiar ăla cu manelele. Că în jurul echipe nu e ceea ce ei văd la Inter, ei veneau de la Inter. Am zis: ”va rog din suflet, veniţi o singură dată, s-au schimbat nişte lucruri pe ici pe colo”, a dezvăluit Andrei Vochin la Telekom Sport.

Andrei Radu, salvatorul “tricolorilor” U21

Andrei Radu a revenit la echipa naţională a României U21 şi s-a impus cu uşurinţă în primul unsprezece al “tricolorilor mici”. Mai mult, la meciul disputat de elevii lui Mirel Rădoi la Pacos de Ferreira cu Portugalia U21, scor 2-1, portarul lui Genoa CFC a apărat un penalty în ultimul minut al partidei. Mai mult, Andrei Radu a făcut un meci excepţional şi la Ovidiu, acolo unde naţionala U21 a României s-a duelat cu Bosnia-Herţegovina, scor 2-0, în preliminariile Campionatului European 2019 care o să aibă loc în Italia şi San Marino.

Răzvan Popa, scos din lot de Devis Mangia

Răzvan Popa în timpul unui meci al Craiovei

De partea cealaltă, Răzvan Popa nu a făcut parte din lotul convocat de Mirel Rădoi pentru “dubla” cu Portugalia U21 şi Bosnia-Herţegovina U21, toate acestea deoarece fundaşul în vârstă de 21 de ani a fost exclus de Devis Mangia din lotul echipei CS U Craiova. Fostul fotbalist de la Inter Milano a avut un dialog aprins cu antrenorul italian după Craiova – Botoşani, scor 2-2, din etapa a 3-a, de pe stadionul “Ion Oblemenco”.

3 milioane de euro este cota lui Andrei Radu, conform transfermarkt.com

600.000 de euro este cota lui Răzvan Popa, conform transfermarkt.com