News

George Simion depune plângere penală la DNA pentru fraudarea alegerilor. Câte voturi a avut candidatul independent

29.05.2019 | 15:51
George Simion depune plangere penala la DNA pentru fraudarea alegerilor Cate voturi a avut candidatul independent

Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion va depune plângere penală la DNA pentru fraudarea alegerilor din țară și din Diaspora. Cel care a avut ca subiect de campanie unirea Republicii Moldova cu România, fiind singurul lider unionist care a reușit să strângă semnături pentru europarlamentare, nu a trecut pragul de 5% la alegerile din 26 mai.

George Simion contestă alegerile la DNA

Liderul unionist a reușit să fie votat de doar 116.000 de români și moldoveni, însemnând puțin peste 1% din totalul voturilor. Tema campaniei lui Simion a fost ”România mare în Europa”, însă mesajul lui nu a avut suficientă priză la electoratul din țara noastră. Revoltat de rezultat, acesta a anunțat că va depune o plângere penală la DNA pe motiv că s-ar fi fraudat alegerile.

Plângerea penală va fi depusă joi, 30 mai, la ora 13, după cum a anunțat George Simion. Acesta susține că alegătorii au fost corupți în ziua de duminică, 26 mai și acuză autoritățile române de proasta organizare a alegerilor în Diaspora. Conform rezultatului aproape final al alegerilor din 26 mai, George Simion nu a trecut pragul.

George Simion nu a trecut pragul la europarlamentare. Sursa foto: TVR.MD

Simion, acuzații grave privind procentul de 6% al UDMR

Au reușit să intre, în schimb, PMP, UDMR și Pro România în Parlamentul European care au făcut cu puțin peste 5%. Chiar dacă în țară nu a reușit mare performanță, George Simion a luat fața PSD în străinătate. ”Chiar acum am contestat la nivel de birou județean rezultatele alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019(în toate județele).

Am ridicat două contestații și care au legătură cu modul în care voturile au fost înregistrate pe procesul verbal de pe amplasament precum și diferențe majore între înscrisurile de pe procesele verbale de la nivel de secție de votare și centralizatorul de la nivel național. Am contestat faptul că numărul de voturi pentru candidatul George Simion nu este în corelare cu numărul real exprimat. Am contestat de asemenea faptul că numărul de voturi pentru UDMR nu este în corelare cu numărul real exprimat.


Am solicitat renumărarea voturilor și apoi reverificarea corelării între procesul verbal de pe amplasament și centru. F R A U D A Î N CAZUL UDMR ESTE STRIGĂTOARE! Dacă am avocați aici rog să mă contactez în privat. Doresc să înregistrez o plângere penală”, este mesajul transmis de Simion pe Facebook.