Fotbal intern

George Țucudean știe cum putem câștiga în Norvegia: “Nu mai trebuie să jucăm bine doar o repriză, ca în Suedia”

05.06.2019 | 12:28
George Tucudean stie cum putem castiga in Norvegia Nu mai trebuie sa jucam bine doar o repriza ca in Suedia

Atacantul echipei naționale și golgeterul Ligii 1 Betano, George Țucudean, pare a fi lăsat în urmă problemele de sănătate care i-au dat multe emoții în ultimele luni și este extrem de concentrat pentru apropiatele două confruntări ale tricolorilor din grupa preliminară pentru Euro 2020, cu Norvegia și cu Malta. Jucătorul lui CFR Cluj spune că de rezultatul pe care îl vom obține în Norvegia vor depinde multe pe mai departe, pentru că putem lua o opțiune serioasă la calificare.

George Țucudean este încrezător că România poate câștiga în Norvegia

Condiția principală este însă să nu mai jucăm bine doar o repriză, așa cum s-a întâmplat în meciul de debut în preliminarii, pierdut cu scorul de 2-1 în Suedia, când tricolorii au arătat o cu totul altă față în repriza a doua. “Dacă vrem să ne calificăm trebuie să jucăm cum au făcut-o în Suedia, unde eu n-am fost dar am văzut meciul, dar nu doar o repriză, ci tot jocul. Cu șase puncte în aceste două jocuri vom conta serios în grupă, în lupta pentru calificare.”

Golgeterul lui CFR Cluj și al campionatului crede că va conta foarte mult în Norvegia și inspirația de moment. Faptul că în ultimele cinci meciuri directe nu am mai reușit să obținem un succes în fața nordicilor ne obligă acum să oprim această tradiție nefastă printr-o victorie la ei acasă. “Nu mai sunt însă avantajele din trecut, când se spunea că putem ușor să trecem de o echipă cu gabarit datorită jocului nostru tehnic la care nu făceau față. Acum valorile s-au egalizat mult și fiecare are atuurile lui.” 

George Țucudean a marcat la meciurile 3, 6 și 9 la echipa națională. Acum este meciul 12, în Norvegia.

Tradiția care spune că nu are voie să nu marcheze la Oslo

Țucudean e bucuros că din spate vine un important val de jucători tineri și regretă că nu a avut și el șansa de a juca un turneu final de Campionat European, așa cum au acum unii dintre colegii lui de la echipa mare, promovați în urma evoluțiilor bune din campania de calificare la Euro. Însă, spune el, poți integra maxim patru jucători din noua generație, nu ai cum să le faci loc deodată la opt-zece tineri, pentru că este imposibil să funcționeze o asemenea încercare.

În privința stării sale de sănătate spune că se simte OK și este concentrat sută la sută pe meci, mai ales că există un aspect care îi dă și mai multe speranțe că va marca în Norvegia. A înscris la meciul 3 în echipa națională, la meciul 6, la meciul 9 și acum urmează meciul 12, deci dacă se repsectă regula cu gol la trei partide atunci trebuie să contăm pe un gol al vârfului campioanei României.