Sporturi

Geraint Thomas şi-a prelungit contractul cu Sky după ce a câştigat Turul Franţei

10.09.2018 | 18:12
Geraint Thomas sia prelungit contractul cu Sky dupa ce a castigat Turul Frantei

Geraint Thomas, 32 de ani, a devenit primul ciclist din Ţara Galilor care a reuşit să se impună în Turul Franţie în ediţia din 2018, iar Team Sky l-a recompensat cu un nou contract pe trei sezoane  şi va câştiga aproximativ 4 milioane de euro în fiecare sezon. Britanicul va evolua astfel la cea mai puternică echipă din pluton în etapele montane până în sezonul 2021, atunci când va ajunge deja la 35 de ani.

“Sunt mândru că s-a întâmplat acest lucru. Sunt foarte fericit că voi continua aici. Este o poveste incredibilă pentru mine cu Team Sky, iar ultimule luni au fost cu adevărat nebune. Lucrăm foarte bine aici şi sunt încântat de ceea ce urmează să se întâmple. Este într-adevăr o mare familie fericită aici, iar relaţia mea cu Team Sky este una excelentă, deci nu pot să fiu decât încâtat. Mă simt ca acasă la Sky. Îi cunosc pe David Vrailsford şi Rod Ellingworth de câţiva ani, de când aveam 17 ani, şi este un lucru minunat că voi continua să lucrez cu ei şi cu restul echipei.”, a declarat Thomas pentru site-ul oficial al echipei după semnarea noului contract.  biletul zilei activsport

Geraint Thomas, dublu campion olimpic şi câştigător al ediţiei 2018 din Turul Franţei

Rutierul celor de la Team Sky a recunoscut că a primit oferte de la mai multe echipe în 2017, iar una dintre ele este chiar formaţia poloneză CCC, una dintre echipele nou apărute în circuit. Geraint Thomas a câştigat două medalii de aur la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012, ambele în cursa de Pursuit pe echipe alături de echipa naţională a Marii Britanii. pariuri sporturi

Geraint Thomas şi-a prelungit contractul cu Sky după ce a câştigat Turul Franţei
Geraint Thomas şi-a prelungit contractul cu Sky după ce a câştigat Turul Franţei

Geraint Thomas a început ciclismul pe velodrom, fiind multiplu campion naţional şi medaliat cu aur la Campionatele Mondiale în proba de pursuit. Rutierul britanic s-a remarcat pe şosea în probele clasice la nivelul juniorilor, fiind câştigător al cursei Paris-Roubaix în 2004. Thomas a mai reuşit să câştige câte o cursă de o săptămână în carieră, dar niciodată nu a izbutit să încheie în Top Ten un mare tur.

Britanicul, plecat din postura de locotenent al lui Chris Froome, a surprins pe toată lumea prin forma arătată în Turul Franţei din acest an. Rutierul celor de la Sky l-a învins clar pe rivalul Tom Doumoulin, dar şi pe Chris Froome, multiplul campion en-titre, într-un tur de trei săptămâni în care nu le-a dat prea multe şanse rivalilor.

Thomas este al treilea câștigător britanic diferit pe care Sky l-a oferit din 2012 încoace în Turul Franţeo, după Bradley Wiggins (o victorie) și Chris Froome (4 victorii). Practic, de la înființarea din 2009, Sky a pierdut tricoul galben doar de 3 ori, o performanță greu de imaginat în urmă cu 9 ani. În aceste condiții, Marea Britanie ajunge în Top 5 națiuni victorioase în Le Tour, cu 6 victorii, după Franța (36), Belgia (18), Spania (12) și Italia (10).

Clasamentul general:
1 Geraint Thomas (MBr) Sky 80:30:37
2 Tom Dumoulin (Ola) Sunweb 00:01:51
3 Chris Froome (MBr) Sky 00:02:24
4 Primoz Roglic (Slo) LottoNL-Jumbo 00:03:22
5 Steven Kruijswijk (Ola) LottoNL-Jumbo 00:06:08
6 Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale 00:06:57
7 Mikel Landa (Spa) Movistar Team 00:07:37
8 Daniel Martin (Irl) UAE Team Emirates 00:09:05
9 Ilnur Zakarin (Rus) Katusha-Alpecin 00:12:37
10 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 00:14:18

Citeşte şi: 

Serena Williams continuă scandalul de la US Open. Și-a criticat antrenorul