Fotbal intern

Gică Hagi, nouă predicție despre viitorul echipei naționale a României. “Poate să câștige Campionatul Mondial!”

11.07.2019 | 08:36
Gica Hagi noua predictie despre viitorul echipei nationale a Romaniei Poate sa castige Campionatul Mondial

Gică Hagi a făcut o nouă predicție despre viitorul echipei naționale a României. Antrenorul și finanțatorul formației FC Viitorul Constanța  a anunțat în urmă cu 9 ani, când a înființat Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, că în 2020 vor fi 11 jucători de la Viitorul la echipa națională, iar previziunea acestuia s-a adeverit la EURO 2019.

Gică Hagi, nouă predicție despre viitorul echipei naționale a României

Fostul mare internațional crede că echipa națională a României va avea puterea pe viitor să câștige un Campionat Mondial sau European și a explicat cum poate să reușească această performanță. Gică Hagi a prins încredere după evoluția reprezentativei de tineret de la Campionatul European U21 din Italia și San Marino.

Am convingerea că România poate să câștige Campionatul Mondial sau European. Dar e nevoie de 100 de oameni angrenaţi într-un proiect. Oameni care nu se văd şi care trebuie să lucreze. La selecţie, asta face diferenţa. Dar pentru a şti să selectezi, trebuie să ai la bază un sistem tehnic. Trebuie să ştii să descoperi jucătorul valoros cât mai repede, pentru a-l forma. Trebuie să educi acel fotbalist: mentalitate, tehnic, tactic. Totul se rezolvă în timp, a declarat Gică Hagi, conform digisport.ro.

Gheorghe Hagi și Bogdan Țîru într-o conferință de presă susținută înaintea meciului din Supercupa României. Sursă foto: sportpictures.eu
Gheorghe Hagi și Bogdan Țîru într-o conferință de presă susținută înaintea meciului din Supercupa României. Sursă foto: sportpictures.eu

Previziunile lui Gică Hagi s-au adeverit

Gică Hagi a prevăzut declinul fotbalului românesc în urmă cu 21 de ani, după Campionatul Mondial din 1998. “În trei ani, fotbalul nostru se duce”, lucru care s-a adeverit. Echipa națională a României a mai mers doar la două turnee finale, după 2000.

În 2010, Gică Hagi anunța că Academia de Fotbal Gheorghe Hagi va da nu mai puțin de 11 jucători la echipa națională. “În 2020 vor fi 11 jucători de la Viitorul la echipa națională”, spunea “Regele”, previziune care s-a adeverit. Nu mai puțin de 11 jucători formați la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi au fost la EURO 2019. Este vorba de Ianis Hagi, Tudor Băluță, Alex Cicâldău, Florinel Coman, Andrei Ciobanu, Radu Boboc, Cătălin Căbuz, Virgil Ghiță, Cristi Manea, Dragoș Nedelcu și Denis Drăguș.