Fotbal international

Gică Popescu explică eșecul dur al Viitorului din Europa League: ”În competiţiile internaţionale lucrurile sunt mai complicate”

26.07.2019 | 17:15
Gica Popescu explica esecul dur al Viitorului din Europa League In competitiile internationale lucrurile sunt mai complicate

Președintele clubului FC Viitorul, Gică Popescu, a explicat eșecul dur înregistrat în fața formației belgiene Gent, în prima manșă a turului doi preliminar din Europa League. Fostul mare internațional român vorbește despre lipsa de experiență și de greșelile uriașe comise pe faza defensivă, dar rămâne încrezător în șansele formației sale de a se califica mai departe.

Gică Popescu explică eșecul dur al Viitorului din Europa League: ”Așa se întâmplă dacă nu interpretezi meciul cum trebuie”

”Cu siguranţă că nu sunt foarte fericiţi după prima repriză proastă pe care au făcut-o în meciul de aseară, din păcate nu am intrat conectaţi cum am fi dorit şi am primit foarte repede primele două goluri, după care am reuşit să echilibrăm, am marcat golul de 2-1. După care, anumite greşeli din cauza experienţei mai puţine în competiţiile internaţionale au venit şi celelalte 3 goluri”, a explicat Gică Popescu eșecul dur înregiatrat de FC Viitorul în Europa League.

”Repriza a doua a fost diferită, am încercat să echilibrăm jocul, am marcat două goluri, am avut şi ocazii să facem 6-4. Din păcate, în cupele europene aşa se întâmplă în momentul în care dai dovadă de slăbiciune şi nu interpretezi meciul aşa cum trebuie, adversarul te pedepseşte. Dacă la noi în campionat lucrurile stau diferit, în competiţiile internaţionale lucrurile sunt mai complicate”, a mai spus fostul internațional la revenirea în țară.

Gheorghe Hagi le dă indicații elevilor săi la meciul Gent – Viitorul

”Putem spera într-o minune”

Președintele Viitorul încă mai speră într-o minune la meciul retur: ”Văzând repriza a doua, noi avem încă speranţe că putem întoarce rezultatul. Nu va fi uşor, bineînţeles, avem o echipă în faţă foarte periculoasă, cu jucători valoroşi în compartimentul ofensiv, jucători care ne-au pus reale probleme în meciul de aseară, însă noi trebuie să credem pentru că aceasta este meseria fotbaliştilor, să creadă până în ultimul moment. Uitându-ne la repriza a doua pe care am făcut-o în meciul de aseară, cred că putem spera într-o minune”.

”Am spus-o de la început, Gent este o echipă net superioară, joacă într-un campionat mult mai puternic decât campionatul nostru, dar eu cred că noi am fi putut face un rezultat mult mai bun dacă am fi interpretat anumite faze pe care le-am interpretat foarte greşit, diferit. Am luat 4 goluri pe 4 acţiuni de contraatac ale adversarului nostru, noi atacam, mergeam cu toată echipa sus după care  pierdeam mingea şi aşa au fost 4 dintre cele 5 goluri din prima repriză”, a mai afirmat în încheiere Gică Popescu.

FC Viitorul a fost învinsă de Gent în deplasare, scor 3-6, în prima manșă a turului doi preliminar al Europa League. La finalul întâlnirii, Gică Hagi s-a arătat nemulțumit de jocul prestat de elevii săi în prima repriză, dar este încrezător pentru retur.