Fotbal international

Gică Popescu va fi în continuare consilierul premierului! Ultimele detalii despre stadioanele Giulești, Ghencea și Arcul de Triumf

12.11.2019 | 12:50
Gica Popescu va fi in continuare consilierul premierului Ultimele detalii despre stadioanele Giulesti Ghencea si Arcul de Triumf
ADVERTISEMENT

Președintele clubului FC Viitorul, Gică Popescu, va ocupa în continuare funcția de consilier al premierului, el păstrându-și poziția și după ce în fruntea Guvernului a fost numit Ludovic Orban. Fostul internațional a fost numit consilier al prim-ministrului la începutul anului 2018, când premier era Mihai Tudose, el păstrându-și funcția și în mandatul Vioricăi Dăncilă.

Gică Popescu va fi în continuare consilierul premierului: ”Nu are culoare politică”

”M-am întâlnit cu Gică Popescu, pe care l-am găsit consilier onorific al prim-ministrului și care mi-a explicat cu ce se ocupă, că este un fel de CEO pe implementarea proiectului necesar pentru Campionatul European de fotbal și am luat decizia să continui colaborarea cu el. El nu are culoare politică”, a declarat Ludovic Orban referitor la continuarea colaborării cu Gică Popescu.

ADVERTISEMENT

”S-a implicat în proiectul ăsta pentru că trebuia cineva care venea din exteriorul administraţiei să împingă un pic lucrurile înainte şi dintr-o perspectivă am rămas foarte plăcut surprins, a început să cunoască foarte multe detalii tehnice, chestiuni de contractare, de stadiu de lucrări, şi vom continua colaborarea. Sigur, preşedintele comitetului interministerial este ministrul Tineretului şi Sportului”, a mai spus premierul.

”Este posibil ca cel puțin două stadioane să fie în stare de funcțiune pentru Euro 2020”

Ludovic Orban crede că stadioanele Giulești, Ghencea și Arcul de Triumf ar putea fi gata până la începerea Euro 2020: ”Este posibil, cu trei stadioane, pentru că stadionul Dinamo nu este reglementat juridic. Sunt stadioanele Rapid, Ghencea și Arcul de Triumf, care sunt realizabile. Din discuțiile pe care le-am avut, este posibil ca la momentul derulării Campionatului European cel puțin două să fie în stare de funcțiune, sigur nu realizate integral, dar cu tot ceea ce ține, terenul de joc, vestiarele”.

ADVERTISEMENT

”Cu calea ferată este un mic blocaj, pe care sunt convins însă că îl putem depăși. Din perspectiva noastră, noi vom asigura tot ce are nevoie constructorul ca să ducă lucrările la termen. De asemenea mai există proiectul cu 400 de săli sportive, un proiect care se va derula și care este finanțat”, a afirmat noul premier.