Sport

Gigi Becali, așteptări uluitoare de la FCSB cu Dinu Todoran pe bancă: ”Câștigăm Conference League”

Patronul FCSB, Gigi Becali, a uitat de eșecul din campionat și a fixat un obiectiv îndrăzneț pentru cupele europene noului antrenor, Dinu Todoran.
25.05.2021 | 10:10
Gigi Becali asteptari uluitoare de la FCSB cu Dinu Todoran pe banca Castigam Conference League
ADVERTISEMENT

Roș-albaștrii dispută, marți, ultimul meci al sezonului în Liga 1, la Cluj, contra vechii și noii campioanei CFR, dar gândurile lui Becali se îndreaptă deja spre viitorul sezon.

Afaceristul este convins că participarea echipei sale în nou înființata competiție continentală intercluburi, Conference League, va fi una de succes.

ADVERTISEMENT

Calculele lui Gigi Becali pentru Conference League

Finanțatorul roș-albaștrilor a mărturisit într-un exces de sinceritate că FCSB nu era pregătită în acest moment să evolueze în Liga Campionilor și a fixat cel mai îndrăzneț obiectiv din ultimii ani.

”Te duci în Conference League anul ăsta și, dacă treci de grupe și ajungi în primăvară, poți să vinzi imediat jucători. Tot timpul îți propui să câștigi, iar acolo este mai ușor. Și coeficientul UEFA este tot la fel.

ADVERTISEMENT

Poate Dumnezeu a făcut mai bine pentru noi. Câștigăm Conference League la anul, facem coeficient, apoi mergem în Liga Campionilor.

Se întărește și echipa, pentru că anul ăsta nu eram pregătiți de Liga Campionilor. Eram subțirei. Mai trece un an peste ei, ceea ce contează dublu ca valoare”, a spus Gigi Becali, la Realitatea Sportivă.

ADVERTISEMENT

FCSB va intra în turul 2 preliminar al UEFA Europa Conference League şi va juca primele meciuri pe 22 şi 29 iulie 2021. Pe 19 iulie își va afla și posibilul adversar din turul 3 preliminar, dacă va trece de turul secund.

FCSB e cap de serie în Conference League

Pe 2 decembrie 2018, UEFA a anunţat oficial înfiinţarea celei de-a treia competiţii europene intercluburi, care a primit denumirea de Europa Conference League în septembrie 2019.

ADVERTISEMENT

Este a treia competiţie ca valoare la nivel continental, iar România va mai avea încă două reprezentante, pe lângă FCSB.

Ajutată de coeficientul UEFA, FCSB va fi, aşa cum de altfel s-a întâmplat şi în anii trecuţi, în urna capilor de serie la tragerile la sorți a meciurilor, inclusiv în play-off.

Tragerea la sorţi pentru turul 2 preliminar al UEFA Europa Conference League va avea loc pe 16 iunie, iar FCSB, datorită statutului de cap de serie, va evita formaţii precum FC Basel, Astana, PAOK Salonic, AEK Atena, Partizan Belgrad sau BATE Borisov.

În cea de a treia competiție continentală intercluburi patronată de UEFA, România va mai fi reprezentată de Universitatea Craiova, în calitate de câștigătoare a Cupei României, și de învingătoarea barajului dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și câștigătoarea primei faze a barajului, dintre Chindia Târgoviște și Viitorul Constanța.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj- FCSB: 2,00 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT