Fotbal intern

Gigi Becali profită de hotărârea dată în cazul Craiovei. Cum vrea să recupereze palmaresul şi numele Steaua

22.08.2018 | 17:23
Gigi Becali profita de hotararea data in cazul Craiovei Cum vrea sa recupereze palmaresul si numele Steaua

Gigi Becali vrea să recupereze palmaresul şi numele Steaua, iar patronul formaţiei FCSB încearcă să profite după decizia dată de Curtea de Apel Timişoara în cazul Craiovei. (VEZI AICI MAI MULTE DETALII)

Latifundiarul din Pipera a reacţionat după ce a fost publicată motivarea deciziei definitive a Cuţii de Apel Timişoara, care a arătat că CS U Craiova, echipa din Liga 1 Betano, nu este continuatoarea Ştiinţei lui Adrian Mititelu şi nu are palmaresul istoric al formaţiei oltene şi doreşte să profite de această decizie.

Gigi Becali vrea să recupereze palmaresul şi numele Steaua

Gigi Becali susţine că va profita în procesul cu CSA Steaua legat de palmares de un paragraf din motivarea Curţii, cel în care instanţa a precizat că a respins ca nefondat argumentul prin care CS Universitatea Craiova susţinea că nu trebuie neapărat să ai continuitate pentru a avea palmaresul.

“E ceva logic. Lucrurile fireşti nu trebuie să mi le spună un judecător. Doar în România se întâmplă aşa. nu trebuie să spună un judecător că trebuie continuitate pentru a avea palmares şi istorie. Păi, ce, nu ştie lumea? Dac[ ai continuitate, ai palmares! Într-un fel mă bucură decizia asta. Acum există deja practica. În România te poţi aştepta să se spună că albul e negru şi negru e alb. Acum nu mai poate să spună asta. O Curte de Apel a spus că albul e alb. Acum nu mai poate Tribunalul să spună asta. Decizia mi-a făcut un bine, e aur. Vin cu decizia de la Curtea de Apel şi zic: ‘Uite, domne, o hotărâre definitivă şi irevocabilă care zice că palmaresul înseamnă continuitate’. Are un impact major pentru că vin cu practica. Pentru mine are relevanță, mă ajută.

CITEŞTE ŞI: FANATIK l-a găsit pe Abang. Unde se află după ce a fugit din România. FOTO

O societate poate avea mai multe sigle. Dar niciuna dintre ele nu atrage palmaresul. Dar palmaresul atrage marca, cea cu care ai făcut istorie. Eu vin și spun că până acum nu s-a știut asta. Nu s-a invocat într-o instanță. Zic că am palmaresul și istorie și o să cer revizuire la celelalte hotărâri. Spun așa «Eu am o istorie și palmares, pe care le-am făcut cu acest nume. Nu-mi poți lua numele. Palmaresul și istoria atrag numele. Numele nu atrage palmaresul și istoria. Eu am făcut istorie cu un nume. Nu îmi poți lua numele cu care am făcut istorie». Iau numele, istoria și palmaresul înapoi. Și un om cu puțină inteligență înțelege. Un judecător nu are cum să nu înțeleagă asta, decât dacă este rău intenționat”, a spus Gigi Becali pentru gsp.

Gigi Becali îi salută pe fanii FCSB-ului
Gigi Becali în timp ce îi saluta pe fanii FCSB-ului

Ce apare în decizia Curţii de Apel Timişoara în cazul Craiovei:

“În același context se constată a fi nefondate și susținerile potrivit cărora tribunalul nu a cercetat efectiv fondul cauzei și nu a lămurit cauza sub toate aspectele, respingând în mod nejustificat probele la 23.05.2017 și stabilind în mod nejustificat ori realizând o gravă confuzie atunci când a apreciat că reclamanta (n.r. CS U Craiova) nu ar putea fi titulara dreptului de proprietate a palmaresului, deoarece, în opinia reclamantei, dreptul de proprietate asupra acestui palmares nu este condiționat de continuitatea activității competiționale și pe de altă parte existența unor modificări de ordin organizatoric nu a produs vreo încetare a existenței reclamantei, deoarece reclamanta a fost înființată în anul 1948 și nu în anul 1991 cum a reținut eronat instanța de fond”.