Sport

Gigi Corsicanu aprinde derby-ul Rapid – FCSB: „Răzvan Lucescu, Săpunaru și Daniel Niculae i-au luat la bătaie pe fanii Stelei“. Exclusiv

Gigi Corsicanu, fostul lider al galeriei Rapidului, a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK un episod savuros al rivalității dintre Rapid și Steaua, cu Răzvan Lucescu și jucătorii giuleșteni în prim plan.
20.07.2022 | 23:15
Gigi Corsicanu aprinde derbyul Rapid  FCSB Razvan Lucescu Sapunaru si Daniel Niculae iau luat la bataie pe fanii Stelei Exclusiv
Gigi Corsicanu a dezvăluit o poveste fabuloasă a derby-ului Rapid - Steaua, din urmă cu 16 ani. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gigi Corsicanu, fostul lider al galeriei de la Peluza Nord, a povestit în premieră un episod neștiut înainte de derby-ul dintre Rapid și FCSB, în exclusivitate pentru FANATIK.

Gigi Corsicanu, poveste fabuloasă cu Răzvan Lucescu, Daniel Niculae și Cristi Săpunaru: „S-a dat jos cu jucătorii și i-au luat la bătaie pe stradă”

Gigi Corsicanu a povestit în premieră un episod fabulos din istoria confruntărilor dintre Rapid și Steaua, care a avut loc în sezonul 2006-2007: „Îmi aduc aminte o poveste de suflet, din perioada în care a obținut cele mai mari performanțe din istoria Rapidului în cupele europene în 2006”.

ADVERTISEMENT

Fostul lider al galeriei „alb-vișinii” și-a adus aminte de momentul în care Rapid a ratat titlul în urma meciului din deplasare cu Jiul Petroșani, pierdut la „masa-verde” după ce „giuleștenii” au avut patru jucători eliminați. FCSB avea atunci să câștige titlul după o victorie cu 4-0 la Vaslui.

Jucătorii Rapidului aveau însă să se răzbune pe suporterii FCSB-ului care sărbătoreau titlul la Arcul de Triumf: „Se întorceau de la Petroșani și la Arcul de Triumf era un grup de steliști care i-a înjurat când au trecut cu autocarul. Pierdusem titlul în ultima etapă în fața Stelei. Au fost patru jucători eliminați și s-a terminat meciul cu 3-0. Poți să îi întrebi pe Daniel Niculae și pe Săpunaru, pentru că ei au participat. Erau în prima linie. 

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu s-a dat jos cu jucătorii și i-a alergat pe cei de la Steaua și i-au luat la bătaie pe stradă, că au vrut să arunce cu ceva în autocar (n.r. râde). Îți dau cuvântul meu de onoare! În centrul Bucureștiului! Erau Marius și Nae Constantin, cu Dani Coman, cu Nico, Măldărășanu”, a declarat Gigi Corsicanu, în exclusivitate pentru FANATIK.

Conducerea Rapidului a încălcat pactul de reciprocitate pentru meciul cu FCSB

Rapid și FCSB au stabilit inițial un acord de reciprocitate pentru cel mai important derby din SuperLigă. Astfel, urma ca fiecare galerie să aibă la meciul direct disponibilă o întreagă peluză.

ADVERTISEMENT

Peluza Nord condusă de Gheorghe Mustață ar fi urmat să primească pentru meciul de duminică, 24 iulie, aproximativ 2.800 de tichete, adică întreagă Peluză Sud.

Galeria Rapidului ar fi urmat de asemenea ca la meciul retur de pe Arena Națională să aibă la dispoziție întreagă Peluză Nord de pe cel mai mare stadion din România, adică peste 8.500 de bilete.

ADVERTISEMENT

Oficialii Rapidului s-au răzgândit! Galeria FCSB-ului va primi doar 600 de bilete la meciul de duminică

Clubul Rapid a făcut deja anunțul oficial pe pagina de Facebook FC Rapid 1923, fără să precizeze motivele pentru care pactul nu a mai fost respectat:

„La meciul de duminică, cu FCSB, am decis să le oferim oaspeților doar 600 de locuri, în sectorul destinat acestora, astfel încât vom suplimenta numărul de locuri pentru rapidiști cu 2400”.

Anunțul este unul total surprinzător, ținând cont că pe data de 9 iulie Rapid făcuse oficialul acordul cu cei de la FCSB: „Ținând cont că partida dintre Rapid și FCSB se va disputa, cel mai probabil, cu casa închisă, într-o atmosferă specifică unui derby, s-a căzut de acord ca toată Peluza Sud să fie alocată suporterilor echipei oaspete, urmând ca la meciul retur să primim noi toate biletele din Peluza Nord de pe Arena Națională”.

Mihai Stoica, „înțepături” pentru conducerea și suporterii Rapidului: „Le e frică de Peluza Nord”

Mihai Stoica, managerul general al FCSB, a avut o reacție extrem de acidă în direct la Orange Sport la aflarea veștii: „Citesc cu stupoare că, deși există o înțelegere între galerii și căzuseră de acord să dea o întreagă peluză, s-au răzgândit.

Vor da doar 600 de bilete. Dacă e așa, înseamnă că le e frică de Peluza Nord. Mi-a trimis cineva că au postat acum pe rețelele de socializare”.

  • 2.800 de bilete ar fi trebuit să primească Peluza Nord Steaua la meciul cu Rapid, în loc de 600
  • 8.500 de bilete ar fi primit galeria Rapidului la derby-ul cu FCSB pe Național Arena, în loc de 2.250, adică 5% din capacitatea stadionului

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,85 este cota pentru „ambele marchează” la Rapid – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT