Sporturi

Halep, mai sigură ca oricând: “Presiunea locului 1 şi a titlului? Zero!”

04.06.2018 | 22:09
Halep mai sigura ca oricand Presiunea locului 1 si a titlului Zero

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros după ce a învins-o pe Elise Mertens, scor 6-2, 6-1. La finalul meciului disputat pe arena “Philippe Chatrier”, liderul mondial a vorbit la conferinţa de presă despre presiunea pe care o resimte din postura de număr 1 mondial, câştigarea un trofeu la un turneu de Mare Şlem şi despre prestaţia din meciul de luni.

…despre calificarea în sferturile de finală: “Azi vreau să mă relaxez, să mă bucur de calificarea în sferturile de finală. Sunt mulţumită de tot ce am făcut pe teren cu Mertens. M-am mişcat bine, am simţit mingea bine şi am fost concentrată pentru fiecare punct. Nici nu mi-am dat seama că până la penultimul game, Mertens nu a avut nicio minge de break! E bine de ştiut, înseamnă că am servit bine. Niciodată nu a fost uşor să joc împotriva ei. Primele patru game-uri din setul întâi au fost foarte importante. După acest moment m-am mai relaxat şi am putut să joc mai bine”

Simona Halep nu simte preiunea pentru locul 1

…despre psihicul de concurs: “Am spus că vreau să fiu mai agresivă deoarece aşa este tenisul azi. Nu am o putere aşa mare, dar dacă joc rapid simt că pot să-mi îmbunătăţesc mai mult jocul şi acesta este planul meu. Mai mult, trebuie să-mi ajustez mereu jocul în funcţie de adversar. Nu ştiu ce fac alţi jucători înainte de meciuri, dar eu sunt mereu emoţionată înainte de fiecare partidă. Nu o să lupt cu mine pentru asta. Încerc să îmbunătăţesc acest lucru, dar mă bucur de aceste emoţii, din moment ce sunt speciale aceste emoţii atunci când joci la un turneu de Mare Şlem. Nu simt presiunea locului 1 şi a unui titlu de Mare Şlem. Zero presiune”

…despre câştigarea Roland Garros: “Momentan nu simt presiunea din partea românilor. Simt că vor cu adevărat, dar iau totul pozitiv. Simt susţinerea lor. Mă gândesc cum este că câştig un turneu de Mare Şlem, dar nu ştiu dacă se va întâmpla în acest an sau în această viaţă (n.r. Simona Halep a început să zâmbească). Încerc să muncesc din ce în ce mai mult pentru acest lucru. În fiecare zi încerc să fiu mai bun, turneu cu turneu, an după an. Sper să ajung detul de matură ca să câştig un turneu de Mare Şlem în viitor. Momentan vreau să mă bucur de această victorie, de turneu şi apoi mai vedem. Mă bucur când aud că mulţi specialişti mă văd favorită să câştig la Roland Garros, dar mai este mult până să mă gândesc la trofeu. Am un meci important miercuri, toată concentrarea mea este pe această partidă”

Ce spune Simona Halep despre un posibil duel cu Caroline Garcia

…despre meciul cu Elise Mertens: “Au fost câteva provocări în acest meci. Chiar dacă am câştigat cu un scor lejer a trebuit să stau mereu concentrată pe fiecare minge, la fiecare punct. La acest nivel, nimeni nu se dă bătut prea uşor. A trebuit să fiu atentă în orice moment şi să dau totul. Nu a fost aşa de uşor precum o arată scorul. Toate meciurile au fost grele. Elise Mertens este o adversară dificilă. A trebuit să fiu atentă la fiecare minge jucată”

…despre jocul său în creştere: “Jocul e în creştere, în ultimele două meciuri am făcut cel mai bun joc al meu de până în acel moment. Cred că da, e loc şi de mai bine. Contează şi adversarul, când fac analiza asta, probabil miercuri, în sferturi, va fi un adversar cu un stil diferit!”

…despre ostilitatea publicului într-un posibil meci cu Caroline Garcia în sferturi: “Am mai jucat cu franţuzoaice în Franţa… Şi e normal să fie aşa, şi eu când joc acasă sunt susţinută frenetic de fani. Nu vreau să spun prea multe, pentru că nu ştiu exact cum va fi, dar cred şi sper că sunt pregătită să fac faţă la presiunea publicului. Oricum, meciul se joacă pe teren, nu în tribune!”