News

Harta chinezească a feţei ne vorbeşte despre afecţiunile interne

Fiecare parte a feţei noastre reprezintă un organ. Când apar anumite semne în diferite zone ale feţei, trebuie să vă puneţi semne de întrebare, întrucât acest lucru in dică faptul că aveţi anumite probleme care ar trebui rezolvate, susţine medicina chineză.
04.03.2018 | 23:43
Harta chinezeasca a fetei ne vorbeste despre afectiunile interne
ADVERTISEMENT

Iată cele mai des întâlnite simptome de care trebuie să ţineţi cont.

Fruntea – intestinul subţire şi vezica

Grăsimile în exces din dietă, prea multe alimente sub formă de conserve care reduc capacitatea digestivă, dar şi alcoolul şi zahărul în exces, luate în combinaţie cu un somn neregulat şi stres, duc la dezechilibrul intestinului subţire şi al vezicii. Trebuie să beţi foarte multă apă, să consu maţi mai multe legume, să nu puneţi gura pe alcool şi să vă odihniţi regulat.

Ochii şi spaţiul dintre sprâncene rinichii şi ficatul

Ochii, partea de sub ochi şi zona dintre sprâncene pot reflecta rinichii şi ficatul. Dacă zona de sub ochi este umflată, înseamnă că rinichii nu funcţionează normal şi corpul reţine prea mult fluid. Îngălbenirea albului ochilor şi ridurile fine dintre sprâncene apărute prematur sugerează că ficatul lucrează din greu din cauza regimului de viaţă nesănătos. Alimentaţia şi odihna sunt primordiale dacă vreţi să aveţi un ficat sănătos. Astfel, permiteţi şi stomacului să îşi recapete puterea. Dacă nu faceţi aceste lucruri, puteţi avea probleme mari de sănătate. Încercaţi să mân caţi mai sănătos, alimente proaspete, fa ceţi plimbări dese, practicaţi yoga, fitness sau orice fel de exerciţii care stimulează sistemul digestiv.

ADVERTISEMENT

Zona sprâncenelor rinichii

Fumatul excesiv, consumul excesiv de alcool în combinaţie cu o inimă slăbită şi bolnavă duc la o funcţionare proastă a rinichilor, care îndeplinesc un rol vital. Ei curăţă sângele prin îndepărtarea reziduurilor şi excesului de lichide, menţinând un echilibru sănătos între diferitele substanţe chimice ale corpului şi contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Când rinichii se îmbolnăvesc sau sunt lezaţi, pot să-şi piardă brusc sau treptat capacitatea de a îndeplini aceste funcţii vitale. Aşadar, consumaţi cât mai multă apă, reduceţi cafeina din dietă şi încetaţi să mai consumaţi alcool în exces sau băuturi dulci.

Nasul – inima

Dacă vârful nasului este mai umflat ca de obicei, înseamnă că inima riscă să fie acoperită de grăsimi. Aerul poluat, timpul petrecut în spaţii închise, balonarea şi gazele, o circulaţie sangvină proastă sunt
cauzele pentru care inima are de suferit. Puteţi lua în calcul şi hipertensiunea dacă aveţi modificări în această zonă a feţei. Medicina chineză recomandă să vă reglaţi presiunea arterială şi să vă verificaţi în mod constant colesterolul. Ar trebui să consumaţi ceai organic pentru a curăţa toxinele din organism, însă trebuie să faceţi mişcare cât mai multă.

ADVERTISEMENT

Pomeţii – plămânii

Fumatul în exces, poluarea şi astmul afectează în mod direct plămânii. Când plămânii sunt „bolnavi”, veţi remarca modificări în culoarea pomeţilor. Pot apărea şi cearcăne în jurul ochilor. Sfatul chinezilor este să evitaţi expunerea în spaţii contaminate şi staţi departe de fumul de ţigară. Este momentul potrivit să renunţaţi la fumat şi să începeţi mişcarea în aer liber.

Obrajii – rinichii şi plămânii

Pomeţii roşcaţi, grăsuni şi cu pete sunt semnul unor infecţii ale aparatului respirator. Printre cauzele care duc la afectarea rinichilor şi a plămânilor se numără: fumatul excesiv, stresul combinat cu un stil de viaţă nesănătos, dar şi consumul de zahăr. Pentru îmbunătăţirea funcţiilor acestora trebuie să vă schimbaţi stilul de viaţă şi să folosiţi doar cosmetice de calitate.

ADVERTISEMENT

Gura şi bărbia stomacul

Gura indică afecţiunile întregului tract digestiv (stomac şi intestine). Zonele albe sau puţin pătate de pe buze trădează o infecţie intestinală. Buzele umflate sau mai deschise la culoare ca de obicei sunt semnul unei circulaţii sangvine foarte slabe în regiunea intestinală. Paloarea buzei superioare anunţă dureri de stomac din cauza produselor acidulate. Bărbia este asociată cu sistemul hormonal şi cu glandele. Prezenţa erupţiilor acneice şi a petelor roşii în jurul bărbiei indică un dezechilibru hormonal ca uzat de producerea a prea mult estrogen sau testosteron în organism. Excesul de grăsimi, de zahăr, de cafeină şi de alcool duce la probleme ale stomacului. Efectele cel mai elocvente apar la consumul de alimente condimentate, din cauza odihnei neregulate şi a stresului zilnic. Căutaţi acele alimente care îmbunătăţesc capacitatea de concentrare, precum fructele, şi nu ezitaţi să cereţi părerea unui medic dacă problemele persistă.

Zona din jurul gurii -organele sexuale

Zona din jurul gurii reprezintă starea organelor sexuale. Adâncitura de deasupra buzelor are o legătură cu uterul şi cu ovarele la femei şi cu prostata şi cu organele genitale la bărbaţi. Liniile orizontale şi petele adânciturii ar putea însemna probleme de infertilitate.

Maxilarul şi gâtul hormonii

Consumul excesiv de sare şi deshidratarea din cauza consumului scăzut de apă sunt factorii principali pentru ca sistemul endocrin să fie dat peste cap. Cafeina poate fi, de asemenea, un factor negativ. Pentru aceasta, consumaţi mai puţină sare şi reduceţi consumul de cafeină, înlocuind-o cu un consum ridicat de apă.

ADVERTISEMENT

„Observarea în cinci culori

Medicina tradiţională chineză susţine că faţa şi culoarea ei furnizează indicii despre orice afecţiune internă a organismului. Conform teoriilor chinezeşti şi a experienţelor acumulate de-a lungul anilor, doctorii chinezi utilizează metoda „Observarea în cinci culori” pentru a depista simptomele anumitor boli după culoarea feţei.

Mai mult, a ceste cinci culori sunt în strânsă legă tură cu cinci organe interne:

  • Albul prezice bolile de plămâni. Faţa pală indică insuficienţă venoasă şi incapacitatea corpului de a produce sânge;
  • Galbenul indică bolile de splină. Faţa cu nuanţe de galben arată că splina şi stomacul nu funcţionează perfect;
  • Roşul dezvăluie bolile de inimă;
  • Verdele închis prezice bolile de ficat. Faţa de un verde închis dezvăluie că sângele nu circulă bine şi că organismul suportă deseori dureri;
  • Negrul indică boli de rinichi. Culoarea neagră a feţei arată un obstacol în circulaţia sângelui şi semnifică o stare foarte critică a sănătăţii.
Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o...
Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o răceală. Când au consultat-o, medicii au decis să sune imediat la poliţie
Ce a spus Buzatu după ce a luat geanta plină cu bani. „Sărut...
Ce a spus Buzatu după ce a luat geanta plină cu bani. „Sărut mâna, Emil. Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie!”
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui”...
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui” în actualul sezon
Ce s-a întâmplat cu fratele lui Michael Schumacher, după teribilul accident. Abia acum...
Ce s-a întâmplat cu fratele lui Michael Schumacher, după teribilul accident. Abia acum s-a aflat, după 10 ani de chin
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar...
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar dificili“. Ce sumă încasează lunar
DOLIU IMENS în România: ANDREEA MARIN...
DOLIU IMENS în România: ANDREEA MARIN...
Pățania unui bucureștean care ajunge la Chișinău prima oară: „Ca prostul, am întrebat...
Pățania unui bucureștean care ajunge la Chișinău prima oară: „Ca prostul, am întrebat dacă pot să plătesc cu cardul”
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele...
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele premiu, dar sunt auziți pe toate posturile de radio
Salariul minim de 1.500 de euro. Calculele au fost făcute
Salariul minim de 1.500 de euro. Calculele au fost făcute
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000...
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000 de euro. Reacția lui a devenit virală pe rețelele de socializare
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar...
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar Pescobar jură că nu e nimic între ei: E mâna mea dreaptă!
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?