News

HBO Max va da o lovitură uriașă multor români. Decizia care-i va face pe mulți să renunțe la platforma de filme și seriale

Schimbări majore pe platforma de streaming HBO Max. Administratorii serviciului se pregătesc să aducă o funcție similară de pe Netflix
09.03.2024 | 14:22
HBO Max va da o lovitura uriasa multor romani Decizia carei va face pe multi sa renunte la platforma de filme si seriale
HBO Max urmează exemplul Netflix și va bloca accesul la conturi de la adrese IP diferite. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

HBO Max, cunoscută și în România pentru serviciile sale de streaming, se pregătește să implementeze o nouă politică similară cu cea a Netflix, și anume blocarea accesului la conturile de la adresele IP diferite.

HBO Max renunță la partajarea conturilor

Această tendință de a restricționa partajarea conturilor, care inițial a fost un factor cheie în creșterea numărului de utilizatori pentru serviciile de streaming, va fi extinsă și aplicată și de către HBO Max.

ADVERTISEMENT

Conform declarațiilor lui JB Perrette, CEO și președinte al Global Streaming and Games pentru Warner Bros. Discovery, eforturile companiei în acest sens vor demara anul acesta și vor fi implementate pe scară globală începând cu anul 2025.

Similar cu alte platforme de streaming video, HBO Max speră că blocarea partajării conturilor va conduce la crearea unui număr mai mare de conturi individuale, ceea ce va duce la o creștere a veniturilor companiei.

ADVERTISEMENT

La finalul anului precedent, Warner Bros. Discovery a raportat 97,7 milioane de utilizatori pentru HBO Max, Discovery+ și HBO prin cablu, înregistrând o creștere de 1,8 milioane față de trimestrul anterior.

Blocarea partajării conturilor, un real succes pentru Netflix

Această strategie a dat roade pentru Netflix, însă nu există garanții că va avea același efect și pentru alte servicii, în special în contextul creșterii prețurilor abonamentelor.

ADVERTISEMENT

Încă de la începutul anului trecut, Netflix a anunțat că va pune capăt practicii partajării de conturi, o măsură care a fost deja implementată în peste 100 de țări. După trei luni, compania a dezvăluit efectele acestei decizii.

Interzicerea partajării de parole Netflix pare să fie benefică. Gigantul de streaming a raportat în vara lui 2023 că a câștigat aproape șase milioane de noi abonați. Informațiile au fost adunate pe parcursul a trei luni, încheiate la sfârșitul lunii iunie 2023, conform CNN.

ADVERTISEMENT

Netflix a confirmat că a introdus recent opțiunea de partajare plătită, încercând astfel să încurajeze utilizatorii să renunțe la practica partajării gratuite a conturilor.

ADVERTISEMENT