Fotbal intern

Helmuth Duckadam, critici dure la adresa lui Andrei Vlad: “Se va pierde pe drum”

21.08.2019 | 15:14
Helmuth Duckadam critici dure la adresa lui Andrei Vlad Se va pierde pe drum

Helmuth Duckadam, portarul legendar al formației “roș-albastre”, a vorbit despre situația actuală de la FCSB, care se pregătește pentru prima manșă a dublei cu Vitoria Guimaraes din play-off-ul Europa League. Duckadam a comentat și evoluția lui Andrei Vlad, care a gafat decisiv în ultima etapă cu Poli Iași, meci pierdut de vicecampionă cu 1-2. Portarul care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 consideră că Vlad nu este pregătit pentru a fi titular la FCSB.

Helmuth Duckadam îl critică pe Andrei Vlad

Helmuth Duckadam a vorbit despre tânărul portar Andrei Vlad, care a greșit decisiv la golul 2 al celor de la Poli Iași, reușită care a închis tabela la meciul de etapa trecută din Casa Pariurilor Liga 1. Duckadam consideră că Vlad nu este pregătit pentru postul de titular la FCSB din cauza lipsei de experiență. În plus, președintele de imagine al vicecampioanei crede că Andrei Vlad a sărit etape importante din carieră, dat fiind faptul că s-a transferat la formația “roș-albastră” după doar un meci jucat în prima divizie.

Eu am avut o discuţie cu Andrei Vlad şi cu Bălgrădean. Părerea mea e că din cauza lipsei de experienţă face Vlad aceste greşeli. El a sărit nişte etape, i-am spus asta. Bălgrădean a luat-o de jos. Vlad, după un singur joc împotriva Viitorului, a venit la FCSB. Dacă el nu va realiza că cei din jurul lui îi vor binele, va rămâne încăpăţânat şi va crede că ce face el e bine, atunci se va pierde pe drum. Are calităţi, le ştie, dar lipsa de curaj… La prima centrare, care nu anunţa nimic, pe lângă ieşirea greşită a fundaşului, noi am început de la 1-0 meciul cu Iași. Vlad e talentat, dar porbabil că a ajuns prea repede unde a ajuns, a declarat Duckadam pentru Prosport.

Duckadam, critici la adresa lui Andrei Vlad
Duckadam, critici la adresa lui Andrei Vlad

 

“Ca echipă suntem departe de ceea ce ne dorim”

Helmuth Duckadam, cel care va avea un rol mai important la FCSB, după venirea lui Narcis Răducan în poziția de director sportiv, a analizat și dubla pe care echipa sa o dispută împotriva portughezilor de la Vitoria Guimaraes, în play-off-ul Europa League. Duckadam consideră că meciul are un grad de dificultate ridicat, în special din cauza situației de la FCSB.

Sunt liniştit, dar ne aşteaptă un meci foarte greu. Vom vedea acum cum se comportă cei reveniţi după accidentări şi cred că vom găsi cea mai bună formulă. Noi avem cei mai buni jucători, dar, ca echipă, suntem departe de ce ne dorim, consideră Duckadam.

  • 60 de ani are Helmuth Duckadam
  • 27 de apariții are Andrei Vlad la FCSB