News

Herman Berkovits, medicul personal al premierului Israelului, oferă detalii inedite despre medicamentele anti-Covid

16.02.2021 | 22:35
Herman Berkovits, medicul personal al premierului Israelului, oferă detalii inedite despre medicamentele anti-Covid
Herman Berkovits, medicul personal al prim-ministrului Israelului: "Avem un medicament care poate vindeca un pacient de COVID în cinci zile" foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Herman Berkovits, medicul personal al prim-ministrului Israelului, Beniamin Netaniahu, a oferit detalii inedite marți, la Antena 3, despre situația experimentală a două medicamente care au rezultate foarte bune în rândul pacienților bolnavi de coronavirus.

În urmă cu o săptămână, medicul de origine română a anunțat că există rezultate inițiale foarte bune ale medicamentelor Allocetra și EXO-CD24, folosite în tratarea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Experimentele inițiale au fost realizate la un spital din Tel Aviv, folosindu-se câteva zeci de pacienți în stare gravă sau critică.

Herman Berkovits: “S-a obținut aprobarea pentru continuarea experimentelor pentru medicamentele împotriva COVID”

“Cele două medicamente sunt în experiment, trebuie să încep cu asta, trebuie să avem grijă, știm cum începe nu știm cum se termină.

ADVERTISEMENT

Allocetra s-a demonstrat în spitalul din Ierusalim și e vorba de o metodă de terapie, o infuzie de celulue sangvine care au fost transformate, iar după cinci zile, din 21 de pacienți, 19 au ajuns într-o situație extraordinară.

Al doilea medicament este EXO-CD24, o proteină biologică, deja cunoscută de mult timp și s-a văzut că acest medicament folosește.

Este foarte simplu de realizat, foarte ieftin, se dă prin inhalație. Se ia inhalatorul, se pune medicamentul, iar după trei minute s-a văzut ceva nemaipomenit.

ADVERTISEMENT

Un bolnav într-o situație grea a reușit în două zile să fie externat, am continuat ulterior tratamentul acasă, a fost ceva extraordinar.

Cele două medicamente au fost folosite pentru bolnavi cu situații grave și critice, ambele calmează sistemul imunitar pentru a nu mai provoca aceasta furtună de citokine care duce la pneumonie și un colaps sistematic.

După doar două zile s-a văzut că a ajutat foarte mult, bolnavii care l-au folosit au putut să fie externați, iar în cinzi zile s-au vindecat. 

ADVERTISEMENT

Nu au fost efecte secundar, este foarte important de zis, mai ales astăzi. Să speram că aceste medicamente vor fi unele minune, dar sunt sub experimente.

Convenția de la Helsinki trebuie să dea aprobarea pentru ca aceste medicamente să treacă mai departe, am înțeles că ea deja există, se va putea trece la experimente pe sute de persoane în paralel cu folosirea placebo-ului.

Se vor putea folosi milioane de doze în doar câteva luni dacă aceste medicamente s-ar dovedi eficiente. Eu am încredere mare în momentul de față, în special al doilea, este o speranță foarte mare. Poate aveți dreptate, este unul minune și să sperăm al asta”, a declarat Herman Berkovits la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Medicul personal al lui Netaniahu: “Se introduce pașaportul verde pentru cei vaccinați”

“Cel mai important este să nu ajungem la aceste cazuri grave, de aceea trebuie să ne vaccinăm. În Israel știți că deja s-a ajuns la 43% din populație imunizată cu o doză, iar 28% este deja cu rapelul realizat,

Cel mai important pentru a ne apăra și a nu ajunge la aceste cazuri grave care sunt groaznice este vaccinul și e foarte important să se vaccineze populația.

Acest pașaport verde despre care se vorbește de mult la noi, iar săptămâna viitoare probabil va fi și emis, acum vom primi și acest pașaport.

Putem pleca în străinătate în anumite țăi în care ne primesc, avem deja convenții cu Grecia, Cipru, Seychelles, nu vom mai fi acolo examinați, sper să fie și în România la fel și să nu stăm în carantină.

A scăzut foarte mult mortalitatea în rândul vârstnicilor, dar a crescut mult în intervalul de vârstă 20-50. Acest pașaport va fi un stimulent pentru tineri, cu el să se poată duce în străinătate”, a adăugat medicul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri