ADVERTISEMENT
News

Medicul personal al premierului Israelului, dezvăluiri despre medicamentul minune anti-Covid: “Rezultate foarte bune”

Autor: Rareș Mușătoiu | 08.02.2021 | 22:23
Medicul personal al premierului Israelului, dezvăluiri despre medicamentul minune anti-Covid:
Medicul personal al premierului Israelului: "Se lucrează la două medicamente împotriva COVID-19" colaj foto: Fanatik

Herman Berkovits, medicul personal al prim-ministrului Israelului Beniamin Netaniahu, a intervenit luni la Digi24 pentru a comenta două proiecte de fabricare a unor medicamente care să poată fi folosite împotriva coronavirusului, declarând că: “se lucrează pe două medicamente, momentan sunt în etapa experimentală cu rezultate foarte bune”.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, a fost anunțat că două echipe de medici din Israel au început un experiment la un spital din Tel Aviv, cu rezultate încurajatoare.

Medicii au avertizat în ultima vreme că în contextul numeroaselor tulpini care circulă prin lume, va fi nevoie probabil de un upgrade la vaccin și că este foarte important să fie dezvoltat un tratament eficient.

ADVERTISEMENT

Herman Berkovits: “Se lucrează la două medicamente împotriva coronavirusului cu rezultate foarte bune”

“In Israel se lucrează pe două medicamente, momentan sunt în etapa experimentală: unul a fost folosit pe 30 de pacienți, altul pe 21 de pacienți, cu rezultate foarte bune. Medicamentul folosit ce face propriu-zis?

Calmează sistemul imunitar, știți că în a doua parte a bolii, zilele 5-7, vine acea furtună de citokine care provoacă o reacție foarte puternică.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o proteină care este foarte ieftină și se folosește sub formă de inhalație pentru a fi introdusă în plămân.

Sub formă de inhalație simplă de scurtă durată, trei minute, acesta a fost tratamentul. Bolnavi care erau în forme severe sau critice, în două zile situația lor s-a ameliorat, 29 au fost acasă după cinci zile, ultimul după șapte zile (n.red. este vorba de cei care au fost tratați cu medicamentul EXO-CD24).

ADVERTISEMENT

Acesta a fost un experiment, acum se așteaptă aprobarea experimentului din partea Ministerului Sănătății, aceasta fiind procedura pentru toate studiile de acest gen și să primească ‘undă verde’ pentru continuarea lor.

În paralel, dacă vor primi aprobare, vor da altor pacienți placebo pentru a putea compara efectele tratamentului.

ADVERTISEMENT

Dacă acesta se va dovedi eficient, vom reuși să tratăm milioane de oameni. Dar să nu uităm vaccinul, este un medicament pentru bolnavii cu forme severe, dar este foarte important să nu ajungem acolo.

Mergeți să vă vaccinați, vaccinul poate salva viața ta și a familiei tale. Să nu uităm că este vorba de o colaborare între medicamente și vaccinuri”, a declarat la Digi24 Herman Berkovits, medicul personal al prim-ministrului Israelului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!