Fotbal intern

Ianis Hagi, dorit de Brondby! Danezii confirmă interesul pentru fiul “Regelui”. Surpriză uriaşă pe piaţa transferurilor

28.08.2018 | 11:30
Ianis Hagi dorit de Brondby Danezii confirma interesul pentru fiul Regelui Surpriza uriasa pe piata transferurilor

Ianis Hagi este dorit de danezii de la Brondby. Echipa care visează să redevină o glorie în fotbalul din Ţara lui Hamlet şi să întrerupă supremaţia lui FC Copenhaga sau, în ultimii ani, a lui Midtjyland, vede în fiul “Regelui” omul care poate deveni acel dirijor din linia mediană care să pună multă ordine în jocul echipei antrenate de germanul Alexander Zorniger. De altfel, ca o particularitate, în lotul lui Brondby abundă jucătorii germani, nu mai puţin de opt, cei mai mulţi după jucătorii autohtoni.

Pare o tentativă fără sorţi de izbândă dorinţa lui Brondby de a-l transfera pe Ianis, pentru că danezii nu sunt un club care să se laude cu achiziţii scumpe de-a lungul timpului. Ianis Hagi a costat 2 milioane de euro în 2016, când a plecat de la Viitorul la Fiorentina, dar, din păcate, aventura în Serie A nu a fost cu happy-end. Ianis a jucat în eşalonul de frunte al fotbalului italian mai puţin de un meci adunat în minute, indiferent cine s-a aflat pe banca tehnică, Paulo Sousa sau Stefano Pioli. Iar revenirea sa la Viitorul în iarna acestui an l-a costat pe Gică Hagi exact suma pe care o primise de la toscani.

Ianis Hagi, dorit de Brondlby! Ce trebuie să facă danezii pentru a realiza transferul

Directorul sportiv al lui Brondby, Troels Bech, a confirmat pentru cotidianul danez Politken interesul mare pentru Ianis, pe care spune că îl monitorizează cu atenţie de mai bine de şase luni. Dar tot el admite faptul că pentru a putea încerca transferul obligatoriu trebuie mai întâi să vândă unul dintre jucătorii de top din lot, fie pe atacantul polonez Kamil Wilczek, fie pe mijlocaşul german Hany Mukhtar, fotbalist care până la 23 de ani are în CV un club de talia Benficăi şi care dacă va fi vândut ar putea aduce 5-6 milioane euro în conturi, o sumă suficientă pentru a se putea da asaltul la Ianis Hagi.

Ianis Hagi dorit de danezii de la Brondby. Mai multe cluburi din Europa îl monitorizează pe Ianis, dar nici unul nu a făcut ofertă concretă
Ianis Hagi dorit de danezii de la Brondby. Mai multe cluburi din Europa îl monitorizează pe Ianis

Gică Hagi a confirmat faptul că fiul său este în atenţia mai multor cluburi din Europa, în frunte cu francezii de la Lyon, dar a precizat că nu au fost demarate negocieri cu absolut nimeni până la acest moment. Ianis Hagi a avut prestaţii bune în play-off-ul ediţiei precedente, dar în actualul sezon nu mai pare la fel de inspirat şi jocul său a scăzut mult calitativ. Momentan, steaua care străluceşte pe malul mării, la Viitorul, este Denis Drăguş, fotbalist care a şi marcat cele mai multe goluri pentru echipa lui Gică Hagi. Evident, Ianis Hagi este un jucător cu mult talent şi oricând poate reveni la forma din primăvară. Tatăl său este de acord cu o nouă experienţă a lui Ianis în fotbalul european, dar nu în aceleaşi condiţii ca la Fiorentina.

Deocamdată, obiectivul lui Hagi junior este să joace cât  mai bine la Viitorul, echipă care nu şi-a găsit un ritm adecvat în campionat şi prin evoluţii constant bune să atragă atenţia selecţionerului Cosmin Contra. Tatăl său a acuzat în mai multe rânduri faptul că Ianis, pentru că poartă numele de Hagi, nu a fost niciodată băgat în seamă la echipa naţională, dar adevărul este că Ianis încă nu se află la potenţialul maxim.

Tags: