Fotbal intern

Ianis Hagi, interviu pentru site-ul UEFA. “Forța noastră este jocul colectiv. Suntem o generație care am crescut împreună”

20.06.2019 | 19:14
Ianis Hagi interviu pentru siteul UEFA Forta noastra este jocul colectiv Suntem o generatie care am crescut impreuna

Ianis Hagi a acordat un interviu pentru site-ul UEFA după succesul în fața Croației și înaintea partidei cu Anglia. Ianis consideră că a fost important să începem cu dreptul această competiție: “Știam că au echipă foarte bună, însă și noi avem un joc colectiv foarte bun și jucători foarte rapizi și tehnici în atac. Era extrem de important să câștigăm și am făcut-o și ăsta e lucrul care contează cel mai mult”

Ianis Hagi, interviu pentru site-ul UEFA

Ianisrecunoaște faptul că este foarte fericit pentru faptul că a marcat și este foarte impresionat de aportul uriaș al suporterilor români prezenți la Serravale, în San Marino: “Evident că sunt foarte fericit că am înscris și să marchez pentru România în astfel de meciuri importante și sper să o mai fac și în următoarele meciuri. A fost foarte tare să obținem primele puncte din istoria României la un Campionat European de tineret. A fost ceva extraordinar să vezi atâția români la stadion, să ai o asemenea susținere, pe care am simțit-0 din plin și de aceaa după fiecare gol am mers să ne bucurăm împreună cu ei. Este o senzație super-tare să vezi că joci în fața unui stadion plin de români, îți dorești mult să îi faci fericiți”.

Întrebat ce părere asupra următorului meci, împotriva Angliei, Ianis Hagi a spus că abia îl așteaptă, pentru că dorința este mare pentru a se scoate un rezultat pozitiv, care să confirme victoria din primul meci. “Anglia este o echipă foarte bună, însă și noi vrem să reușim un rezultat bun. Am jucat cu ei anul trecut un amical și îi știm. Nu consider că ne avantajează faptul că noi am câștigat primul meci și ei au pierdut. La un asemenea nivel sunt numai echipe foarte bune și Anglia are astfel de jucători. Consider că șansele fiecărei echipe sunt 50-50.”

Ianis Hagi, bucuros de debutul României și de faptul că a dat gol

Laudă introducerea regulii U21 în campionatul României

Hagi Junior recunoaște că există un mare avantaj în privința omogenității lotului faptul că mulți dintre jucători se cunosc bine de ani de zile, trecând pe la toate naționalele în funcție de vârstă. De aici și această forță a jocului colectiv, care s-a văzut și în preliminarii și se vede și acum. Ianis laudă introducerea regulii U21 în campionatul nostru și este convins că ea va avea numai urmări pozitive pentru mult timp. “Forța noastră este jocul colectiv. Suntem o generație care am crescut împreună”

Ianis Hagi vede drept principal atuu al naționalei noastre forța și unitatea grupului

Hagi crede că generația sa își va face loc la echipa națională, unde deja 9 jucători au pătruns și visează să joace cu România la București la turneul final Euro 2020, pentru că acum vin partidele de acasă cu adversarele principale la calificare și suntem la mâna noastră, câștigându-le ne vom califica. El admite că tatăl său îl ajută foarte mult, vorbind cu el înaintea meciurilor mari la națională, pentru că știind atât de mult fotbal îi cunoaște bine pe jucători.

Are o relație pe teren de la antrenor la jucător cu tatăl său

Însă pe teren și la antrenamente relația tată-fiu lasă locul relației antrenor-jucător și atunci când nu face bine știe că nu va fi deloc menajat și va trebui să suporte consecințele greșelii sale. Este respectul firesc dintre antrenor și jucător, o relație normală pe care o au și colegii mei, nimic special.

Tags: