Sport

Ianis Hagi, transfer definitiv. „Am achitat toți banii!” Când pleacă de la Viitorul

03.12.2018 | 14:56
Ianis Hagi transfer definitiv Am achitat toti banii Cand pleaca de la Viitorul

Ianis Hagi este printre cei mai în formă jucători din Liga 1, contribuind la rezultatele excelente ale Viitorului în acest sezon. Vestea cea mai bună pentru Ianis este că, în acest moment, a devenit definitiv jucătorul trupei din Ovidiu, care a achitat zilele trecute Fiorentinei ultima tranșă din cele două milioane de euro cât a costat repatrierea.

Informația a fost confirmată pentru FANATIK de Cristi Bivolaru, directorul general al Viitorului Constanța, care a vorbit și despre o eventuală plecare a decarului. Cel mai probabil aceasta s-ar putea produce în vară, după turneul final al Europeanului de tineret din Italia și San Marino.

Ianis Hagi, transfer definitiv. Viitorul a achitat toți banii Fiorentinei!

Am achitat Fiorentinei și ultima tranșă din banii pe transferul lui Ianis. În acest moment el este definitiv jucătorul Viitorului, rămânând în picioare doar procentele dintr-un viitor transfer al lui Ianis pe care trebuie să le dăm italienilor. Din câte știu eu, e vorba de 25 la sută. Suntem cumva tanda-manda, cum se spune. Ce am primit de la italieni am dat înapoi”, spune Cristi Bivolaru.

cristi bivolaru ianis hagi
Cristi Bivolaru crede că Ianis Hagi ar putea pleca după „modelul Cristi Ganea la Bilbao”

Aceste crede că sunt șanse destul de mari ca Ianis să plece în vară de la Viitorul, după Euro 2019, dar nu exclude nici pauza de iarnă care se apropie. „Foarte multe lucruri depind de oferta care vine. Poate fi ca și în cazul lui Cristi Ganea, cumpărat de Bilbao și lăsat încă șase luni să joace la noi. Nu se știe niciodată, dar eu cred că va pleca abia la vară”.

„Sunt mai multe variante de transfer, inclusiv Standard și Sevilla”

Bivolaru a vorbit și despre modul în care s-ar putea realiza a doua plecare a lui Ianis de la Viitorul. „Gică știe foarte bine ce e de făcut. Principala condiție ca să-i dea drumul lui Ianis ține de partea profesională. De fotbal. Ianis trebuie să joace acolo unde pleacă și să o facă în mod regulat.

Din acest motiv Gică și Ianis vor alege foarte bine noua echipă. Sunt mai multe variante, inclusiv Standard și Sevilla despre care s-a mai vorbit. Dar, apropo, Gică nu a mers la meciul de Europa League ca să negocieze pentru Ianis, a mers să-l vadă pe Răzvan Marin. Dacă îl vrea cineva pe Ianis, acela vine la Hagi să negocieze, nu invers”, declară oficialul Viitorului pentru FANATIK.

Ce condiții urmărește Gică Hagi la transferul lui Ianis

Când discută despre condițiile în care Viitorul va accepta transferul lui Ianis, Cristi Bivolaru ține să precizeze ce urmărește Gică:   „El și Ianis vor analiza totul împreună. Cine-i antrenor la noua echipă, ce strategie există, ce potențial are lotul, ce obiective, cum se comportă cu tinerii. Vor fi și discuții clare cu noul staff unde merge Ianis, deci lucrurile sunt deosebit de complexe”.

gica hagi transfer ianis hagi
Gică Hagi va alege foarte atent noua destinație a lui Ianis după ce „pista Fiorentina” a fost ratată

Ce s-a schimbat la Ianis Hagi față de jucătorul care pleca de la Viitorul la Fiorentina? Directorul echipei lui Gică Hagi identifică trei lucruri esențiale: „Forța fizică, mentalitatea de profesionist, dar în principal foamea de fotbal. Aceasta, ultima, este foarte mare, pentru că el nu a jucat acolo, în Italia, și a suferit mult din cauza asta. Iubește fotbalul la fel ca taică-su”.

  • 3.000.000 de euro este suma minimă pentru care Gică Hagi va accepta transferul lui Ianis vara viitoare
  • 1,5 milioane de euro este cota actuală a lui Ianis Hagi, dublă față de cea cu care s-a întors de la Fiorentina
  • 7 goluri și 4 assist-uri are Ianis la Viitorul în Liga 1 Betano 2018/2019